Heilbot op oosterse wijze
Heilbot op oosterse wijze

Heilbot op oosterse wijze

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 42.7 g
Verzadigd vet 20.3 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 8.9 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 26.7 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooien + 10 min.)

  4. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken van 2 à 3 cm en dep droog.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Schil de gember en snipper fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  8. Pers de limoen.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de gember en het pepertje 1 min.

  12. Voeg de diepgevroren wortelen en paprikareepjes toe.

  13. Overgiet met de kokosmelk en de visbouillon. Kruid met de kurkuma en het korianderpoeder en laat 5 min. afgedekt stoven.

  14. Leg de stukken heilbot op de groenten en besprenkel met het limoensap. Laat nog 5 à 10 min. garen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooien + 10 min.)

  4. Laat de vis oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken van 2 à 3 cm en dep droog.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Schil de gember en snipper fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  8. Pers de limoen.

  9. Bereiding:
  10. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de gember en het pepertje 1 min.

  12. Voeg de diepgevroren wortelen en paprikareepjes toe.

  13. Overgiet met de kokosmelk en de visbouillon. Kruid met de kurkuma en het korianderpoeder en laat 5 min. afgedekt stoven.

  14. Leg de stukken heilbot op de groenten en besprenkel met het limoensap. Laat nog 5 à 10 min. garen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 42.7 g
Verzadigd vet 20.3 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 8.9 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 26.7 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier Wijn Château de Valmer A.O.P. Vouvray

Bekijk het recept digitaal