Heksenvingers met oogballendrankje
Heksenvingers met oogballendrankje

Heksenvingers met oogballendrankje

30 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1803 kj
Energie 431 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 46.3 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 14.8 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Laat de lychees uitlekken en doe in elke lychee een blauwe bes. Doe ze in een grote kan en vul aan met het appelkersensap.

  4. Snij de cheddar in ‘vingers’ (lange reepjes). Klop het ei los in een diep bord en haal de kaasvingers door het ei, dan door het paneermeel. Leg op een bakplaat met bakpapier.

  5. Plak bovenaan elke kaasvinger een ‘nagel’: plak op elk reepje een pompoenpit vast met wat losgeklopt ei. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Serveer met de ketchup en het oogballendrankje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Laat de lychees uitlekken en doe in elke lychee een blauwe bes. Doe ze in een grote kan en vul aan met het appelkersensap.

  4. Snij de cheddar in ‘vingers’ (lange reepjes). Klop het ei los in een diep bord en haal de kaasvingers door het ei, dan door het paneermeel. Leg op een bakplaat met bakpapier.

  5. Plak bovenaan elke kaasvinger een ‘nagel’: plak op elk reepje een pompoenpit vast met wat losgeklopt ei. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Serveer met de ketchup en het oogballendrankje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1803 kj
Energie 431 kcal
Vet 15.6 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 46.3 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 14.8 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g

Bekijk het recept digitaal