Herfstgratin met witloof en brie
Herfstgratin met witloof en brie

Herfstgratin met witloof en brie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 16.6 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 19.7 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 18.5 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de harde kern uit het witloof.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Schil 1 appel en snij in stukken. Snij de andere appel ongeschild in 4, en snij in dunne plakjes.

  8. Snij de brie in stukken.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Kook intussen de stronken witloof 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Plet de aardappelen tot puree en meng er de melk, de eidooier en 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er de helft van het bieslook onder.

  14. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en verdeel er de puree over. Bestrooi met de geschilde appelstukjes.

  15. Leg er de stronkjes uitgelekte witloof over (afwisselend met de punt naar boven en naar beneden voor een mooi effect). Kruid met peper en zout.

  16. Verdeel er de brie en de helft van de gehakte walnoten over en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Meng intussen de rucola met de plakjes appel, 1/4 van het bieslook, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  18. Afwerking:
  19. Bestrooi de ovenschotel met de rest van het bieslook en de walnoten. Serveer met het rucolaslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de harde kern uit het witloof.

  5. Hak de walnootpitten grof.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Schil 1 appel en snij in stukken. Snij de andere appel ongeschild in 4, en snij in dunne plakjes.

  8. Snij de brie in stukken.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen en de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Kook intussen de stronken witloof 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Plet de aardappelen tot puree en meng er de melk, de eidooier en 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er de helft van het bieslook onder.

  14. Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en verdeel er de puree over. Bestrooi met de geschilde appelstukjes.

  15. Leg er de stronkjes uitgelekte witloof over (afwisselend met de punt naar boven en naar beneden voor een mooi effect). Kruid met peper en zout.

  16. Verdeel er de brie en de helft van de gehakte walnoten over en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Meng intussen de rucola met de plakjes appel, 1/4 van het bieslook, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  18. Afwerking:
  19. Bestrooi de ovenschotel met de rest van het bieslook en de walnoten. Serveer met het rucolaslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 633 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 16.6 g
Koolhydraat 55.2 g
Suiker 19.7 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 18.5 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Blond Blond abdijbier Wijn Jean Loron 'Les Sablons Rouges' A.O.P. Régnié

Bekijk het recept digitaal