Herfstquiche met prei en groenekool
Herfstquiche met prei en groenekool

Herfstquiche met prei en groenekool

1 u. 25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 702 kcal
Vet 43.2 g
Koolhydraat 49.1 g
Eiwit 29.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de prei eerst in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.

  4. Snij de groenekool in fijne reepjes.

  5. Verwijder het vel van de worst. Snij eerst in de lengte in 4 en daarna in fijne stukjes.

  6. Rasp de comtékaas.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.

  10. Kook intussen de stukjes prei en de koolreepjes 8 à 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  11. Klop de eieren samen met de room los in een kom. Doe er de uitgelekte groenten, de stukjes worst en de penne bij. Kruid met peper en een beetje zout (niet te veel, de worst is al vrij zout). Meng goed door elkaar.

  12. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren in het deeg met een vork en verwijder het overtollige deeg aan de randen.

  13. Giet het eiermengsel in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en serveer met een groene salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de prei eerst in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.

  4. Snij de groenekool in fijne reepjes.

  5. Verwijder het vel van de worst. Snij eerst in de lengte in 4 en daarna in fijne stukjes.

  6. Rasp de comtékaas.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen.

  10. Kook intussen de stukjes prei en de koolreepjes 8 à 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  11. Klop de eieren samen met de room los in een kom. Doe er de uitgelekte groenten, de stukjes worst en de penne bij. Kruid met peper en een beetje zout (niet te veel, de worst is al vrij zout). Meng goed door elkaar.

  12. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren in het deeg met een vork en verwijder het overtollige deeg aan de randen.

  13. Giet het eiermengsel in de vorm en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Snij de quiche in punten en serveer met een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 702 kcal
Vet 43.2 g
Koolhydraat 49.1 g
Eiwit 29.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn * Pinot Noir `Réserve' - A.O.P. Alsace - Caves de Bennwihr Wijn * Florale - Savagnin - A.O.P. Côtes du Jura

Bekijk het recept digitaal