Herfstquiche met schorseneren en blauwgeaderde kaas
Herfstquiche met schorseneren en blauwgeaderde kaas

Herfstquiche met schorseneren en blauwgeaderde kaas

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 47.3 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 21.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de schorseneren oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt de boter in een kookpot en stoof de schorseneren enkele min. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Klop de eieren los samen met de room. Kruid goed met peper en zout.

  8. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.

  9. Verdeel de schorseneren over het bladerdeeg en verkruimel er de kaas over. Overgiet met het eiermengsel.

  10. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uit komt.

  11. Afwerking:
  12. Laat de quiche afkoelen en serveer lauw of koud.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de schorseneren oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Smelt de boter in een kookpot en stoof de schorseneren enkele min. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Klop de eieren los samen met de room. Kruid goed met peper en zout.

  8. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.

  9. Verdeel de schorseneren over het bladerdeeg en verkruimel er de kaas over. Overgiet met het eiermengsel.

  10. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uit komt.

  11. Afwerking:
  12. Laat de quiche afkoelen en serveer lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 47.3 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 21.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Valmer - A.O.P. Vouvray Pinot Gris 'Sélection du Sommelier' - A.O.P. Alsace - Wolfberger

Bekijk het recept digitaal