Herfstsoep met pompoen (lactosevrij)
Herfstsoep met pompoen (lactosevrij)

Herfstsoep met pompoen (lactosevrij)

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 214 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 7.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. 1. Smelt de lactosevrije vetstof in een diepe kookpot en bak de spekreepjes 2 min. Schep uit de pan en hou warm.

  6. 2. Stoof de diepgevroren soepgroenten 3 min. in dezelfde kookpot. Voeg de pompoenblokjes toe, bestrooi met de tijm en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. zachtjes koken.

  7. 3. Mix de soep heel fijn en laat nog even opwarmen. Voeg het plantaardig alternatief voor room en de spekreepjes toe, maar laat de soep niet meer koken. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer onmiddellijk en geef er gegratineerde croutons bij (zie tip).

Tip

Huisbereide croutons Om deze herfstsoep te versieren kan u zelf croutons maken. Snij figuurtjes uit sneetjes brood met behulp van een deegvormpje of een mesje. Bak de broodfiguurtjes in 1 à 2 eetl. olijfolie goudbruin in een pan. Voor een goudbruin korstje belegt u de croutons met lactosevrije kaas (lactosevrije geraspte emmentaler bijvoorbeeld) en zet u ze onder de grill tot de kaas lichtjes gegratineerd is.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de verse pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. 1. Smelt de lactosevrije vetstof in een diepe kookpot en bak de spekreepjes 2 min. Schep uit de pan en hou warm.

  6. 2. Stoof de diepgevroren soepgroenten 3 min. in dezelfde kookpot. Voeg de pompoenblokjes toe, bestrooi met de tijm en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. zachtjes koken.

  7. 3. Mix de soep heel fijn en laat nog even opwarmen. Voeg het plantaardig alternatief voor room en de spekreepjes toe, maar laat de soep niet meer koken. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer onmiddellijk en geef er gegratineerde croutons bij (zie tip).

Tip

Huisbereide croutons Om deze herfstsoep te versieren kan u zelf croutons maken. Snij figuurtjes uit sneetjes brood met behulp van een deegvormpje of een mesje. Bak de broodfiguurtjes in 1 à 2 eetl. olijfolie goudbruin in een pan. Voor een goudbruin korstje belegt u de croutons met lactosevrije kaas (lactosevrije geraspte emmentaler bijvoorbeeld) en zet u ze onder de grill tot de kaas lichtjes gegratineerd is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 214 kcal
Vet 16.3 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 7.3 g

Bekijk het recept digitaal