- Bewaar

- Bewaar
Hertengebraad en aardappelknolserdergratin met vleugje truffel
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in heel dunne schijfjes.
-
Schil de halve knolselder en snij in even dunne schijfjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Plet het knoflook en bestrijk er een ovenschaal mee. Bestrijk daarna met 1 koffiel. boter en schik er afwisselend de schijfjes aardappel en knolselder in. Kruid met 2/3 van de tijmblaadjes, peper en zout. Overgiet met de room en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, en schik samen met de sjalotten in een ovenschaal. Giet een bodempje water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet het braadvocht over het vlees en zet de laatste ± 25 min. mee in de oven bij de groentegratin.
-
Haal het gebraad uit de ovenschaal en laat even rusten onder aluminiumfolie. Blus de ovenschaal met de wildfond, schraap de braadresten los en mix alles tot een gladde saus. Warm nog heel even op.
-
Besprenkel de aardappelgratin met truffelolie en bestrooi met de rest van de tijm.
-
Afwerking:
-
Lekker met gestoofd witloof of gekaramelliseerde appeltjes (kant-en-klaar in de beenhouwerij).
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in heel dunne schijfjes.
-
Schil de halve knolselder en snij in even dunne schijfjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Plet het knoflook en bestrijk er een ovenschaal mee. Bestrijk daarna met 1 koffiel. boter en schik er afwisselend de schijfjes aardappel en knolselder in. Kruid met 2/3 van de tijmblaadjes, peper en zout. Overgiet met de room en zet 1 u. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, en schik samen met de sjalotten in een ovenschaal. Giet een bodempje water in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet het braadvocht over het vlees en zet de laatste ± 25 min. mee in de oven bij de groentegratin.
-
Haal het gebraad uit de ovenschaal en laat even rusten onder aluminiumfolie. Blus de ovenschaal met de wildfond, schraap de braadresten los en mix alles tot een gladde saus. Warm nog heel even op.
-
Besprenkel de aardappelgratin met truffelolie en bestrooi met de rest van de tijm.
-
Afwerking:
-
Lekker met gestoofd witloof of gekaramelliseerde appeltjes (kant-en-klaar in de beenhouwerij).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape