Hertenmedaillon met aardpeer-hazelnootcouscous en krieltjes
Hertenmedaillon met aardpeer-hazelnootcouscous en krieltjes

Hertenmedaillon met aardpeer-hazelnootcouscous en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 45.4 g
Suiker 5.8 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 37.6 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de peterseliewortel en snij in kleine blokjes.

  4. Schil de aardperen en rasp grof, samen met de ui en het knoflook.

  5. Hak de hazelnoten en de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gekookte krieltjes 10 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot of wok en roerbak de peterseliewortel, de aardpeer, de ui en het knoflook 3 à 5 min. Kruid met de ras el hanout, peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de hertenmedaillons aan beide kanten goudbruin. Laat eventueel nog verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.

  10. Roer de hazelnoten en de peterselie onder de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de peterseliewortel en snij in kleine blokjes.

  4. Schil de aardperen en rasp grof, samen met de ui en het knoflook.

  5. Hak de hazelnoten en de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gekookte krieltjes 10 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot of wok en roerbak de peterseliewortel, de aardpeer, de ui en het knoflook 3 à 5 min. Kruid met de ras el hanout, peper en zout.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de hertenmedaillons aan beide kanten goudbruin. Laat eventueel nog verder garen naar smaak. Kruid met peper en zout.

  10. Roer de hazelnoten en de peterselie onder de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 45.4 g
Suiker 5.8 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 37.6 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Branda A.O.P. Puisseguin-Saint-Emilion

Bekijk het recept digitaal