Hertenmedaillon met notencrumble en knolselderpuree
Hertenmedaillon met notencrumble en knolselderpuree

Hertenmedaillon met notencrumble en knolselderpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 37.8 g
Verzadigd vet 19.6 g
Koolhydraat 35.9 g
Suiker 7 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 44.1 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Snij het voetje van de spruiten en snij in 4.

  4. Schil de peterseliewortel en maak linten met een dunschiller.

  5. Hak de notenmengeling grof. Rooster 2 à 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Leg op keukenpapier?

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de spruiten 5 à 10 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot en leg opzij.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de peterseliewortel 3 min.

  9. Voeg de spruiten en de mosterd toe. Overgiet met de room en laat nog 2 min. koken.

  10. Warm intussen puree op (instructies: zie verpakking).

  11. Smelt intussen 1 eetl. botern in een pan en bak de hertenmedaillons 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de hertenmedaillons met de notenmengeling.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Snij het voetje van de spruiten en snij in 4.

  4. Schil de peterseliewortel en maak linten met een dunschiller.

  5. Hak de notenmengeling grof. Rooster 2 à 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Leg op keukenpapier?

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de spruiten 5 à 10 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot en leg opzij.

  8. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de peterseliewortel 3 min.

  9. Voeg de spruiten en de mosterd toe. Overgiet met de room en laat nog 2 min. koken.

  10. Warm intussen puree op (instructies: zie verpakking).

  11. Smelt intussen 1 eetl. botern in een pan en bak de hertenmedaillons 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de hertenmedaillons met de notenmengeling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 37.8 g
Verzadigd vet 19.6 g
Koolhydraat 35.9 g
Suiker 7 g
Vezel 11.5 g
Eiwit 44.1 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Piqueras Old Vines Garnacha D.O. Almansa Spanje

Bekijk het recept digitaal