- Bewaar

- Bewaar
Hertenmedaillon met sjalotjes en Luikse siroop
Onze drankensuggesties
Bier St Feuillien Quadruple Donker abdijbier Wijn Museum Real Reserva D.O. Cigales Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Snipper de sjalotten fijn en verwijder de harde kern uit het witloof. Los het bouillonblokje op in het hete water. Mak de gratins klaar (instructies: zie verpakking).
-
Smelt 1/4 van de boter in een grote pan en bak de stronken witloof 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt 12 min. stoven. Draai het witloof regelmatig om. Voeg de vloeibare honing toe en laat nog 2 min. karameliseren.
-
Smelt intussen 1/4 van de boter in een pan en bak de sjalotten glazig. Giet er de bouillon bij en voeg de tijm en de laurier toe. Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en bak de hertenmedaillons 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Blus met de cognac en voeg de mosterd en de sjalotten toe. Dek af en laat nog 5 à 7 min. garen op een middelmatig vuur. Het vlees mag nog lichtroze zijn.
-
Haal het vlees uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de Luikse siroop en de room toe en laat even inkoken.
-
Schik de hertenmedaillons op borden en lepel er de saus over. Serveer met het witloof.
Onze drankensuggesties
Bier St Feuillien Quadruple Donker abdijbier Wijn Museum Real Reserva D.O. Cigales Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
35 min.
-
Snipper de sjalotten fijn en verwijder de harde kern uit het witloof. Los het bouillonblokje op in het hete water. Mak de gratins klaar (instructies: zie verpakking).
-
Smelt 1/4 van de boter in een grote pan en bak de stronken witloof 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt 12 min. stoven. Draai het witloof regelmatig om. Voeg de vloeibare honing toe en laat nog 2 min. karameliseren.
-
Smelt intussen 1/4 van de boter in een pan en bak de sjalotten glazig. Giet er de bouillon bij en voeg de tijm en de laurier toe. Dek af en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en bak de hertenmedaillons 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Blus met de cognac en voeg de mosterd en de sjalotten toe. Dek af en laat nog 5 à 7 min. garen op een middelmatig vuur. Het vlees mag nog lichtroze zijn.
-
Haal het vlees uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de Luikse siroop en de room toe en laat even inkoken.
-
Schik de hertenmedaillons op borden en lepel er de saus over. Serveer met het witloof.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St Feuillien Quadruple Donker abdijbier Wijn Museum Real Reserva D.O. Cigales Spanje