Hocuspocus-soep met spooktoastjes
Hocuspocus-soep met spooktoastjes

Hocuspocus-soep met spooktoastjes

Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 28.9 g
Eiwit 12.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij uit elk sneetje toastbrood een `spookje'.

  6. Snij 36 kleine cirkeltjes uit de ham of salami (voor de ogen en het mondje van de spookjes).

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de ovengrill voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien glazig.

  10. Voeg de diepgevroren erwten toe, roer goed en overgiet met de kippenbouillon. Kruid met peper en laat 10 min. zachtjes koken.

  11. Gril intussen de spooktoastjes 5 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas. Maak 2 oogjes en een mondje door op elk toastje 3 cirkeltjes ham of salami te leggen. Zet nog 1 min. onder de grill.

  12. Mix intussen de soep. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de soep over 6 kommetjes en geef er telkens 2 toastjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij uit elk sneetje toastbrood een `spookje'.

  6. Snij 36 kleine cirkeltjes uit de ham of salami (voor de ogen en het mondje van de spookjes).

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de ovengrill voor op 180 °C.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien glazig.

  10. Voeg de diepgevroren erwten toe, roer goed en overgiet met de kippenbouillon. Kruid met peper en laat 10 min. zachtjes koken.

  11. Gril intussen de spooktoastjes 5 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas. Maak 2 oogjes en een mondje door op elk toastje 3 cirkeltjes ham of salami te leggen. Zet nog 1 min. onder de grill.

  12. Mix intussen de soep. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de soep over 6 kommetjes en geef er telkens 2 toastjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 28.9 g
Eiwit 12.7 g

Bekijk het recept digitaal