- Bewaar

- Bewaar
Hocuspocus-soep met spooktoastjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij uit elk sneetje toastbrood een `spookje'.
-
Snij 36 kleine cirkeltjes uit de ham of salami (voor de ogen en het mondje van de spookjes).
-
Bereiding:
-
Verwarm de ovengrill voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien glazig.
-
Voeg de diepgevroren erwten toe, roer goed en overgiet met de kippenbouillon. Kruid met peper en laat 10 min. zachtjes koken.
-
Gril intussen de spooktoastjes 5 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas. Maak 2 oogjes en een mondje door op elk toastje 3 cirkeltjes ham of salami te leggen. Zet nog 1 min. onder de grill.
-
Mix intussen de soep. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over 6 kommetjes en geef er telkens 2 toastjes bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij uit elk sneetje toastbrood een `spookje'.
-
Snij 36 kleine cirkeltjes uit de ham of salami (voor de ogen en het mondje van de spookjes).
-
Bereiding:
-
Verwarm de ovengrill voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien glazig.
-
Voeg de diepgevroren erwten toe, roer goed en overgiet met de kippenbouillon. Kruid met peper en laat 10 min. zachtjes koken.
-
Gril intussen de spooktoastjes 5 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas. Maak 2 oogjes en een mondje door op elk toastje 3 cirkeltjes ham of salami te leggen. Zet nog 1 min. onder de grill.
-
Mix intussen de soep. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over 6 kommetjes en geef er telkens 2 toastjes bij.