Homemade basilicumsiroop
Homemade basilicumsiroop

Homemade basilicumsiroop

1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de takjes van de plantjes basilicum.

  3. Breng 1 dl water samen met de suiker aan de kook in een kookpot. Laat 2 min. goed doorkoken tot de suiker gesmolten is.

  4. Haal de kookpot van het vuur en voeg het basilicum toe. Laat minstens 1 u. trekken. Laat daarna volledig afkoelen.

  5. Zeef de siroop door een fijne zeef of neteldoek.

Tip

Ideaal om een smaakje te geven aan je water, limonade, ijscoupes ...

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de takjes van de plantjes basilicum.

  3. Breng 1 dl water samen met de suiker aan de kook in een kookpot. Laat 2 min. goed doorkoken tot de suiker gesmolten is.

  4. Haal de kookpot van het vuur en voeg het basilicum toe. Laat minstens 1 u. trekken. Laat daarna volledig afkoelen.

  5. Zeef de siroop door een fijne zeef of neteldoek.

Tip

Ideaal om een smaakje te geven aan je water, limonade, ijscoupes ...

Bekijk het recept digitaal