Homemade mueslirepen
Homemade mueslirepen

Homemade mueslirepen

Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 32.9 g
Eiwit 5.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (10 min.)

  3. Verwijder de pitten uit de dadels en snij fijn.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Hak de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Doe de fijngesneden dadels in een mengkom en voeg de havermout, de noten, het hennepzaad, de kaneel en de citroenzeste toe.

  9. Verwarm de ahornsiroop in een steelpannetje. Voeg 4 eetl. water en de maïsolie toe. Roer goed.

  10. Doe de ahornmengeling bij de havermout met de noten en meng goed onder elkaar.

  11. Verdeel de muesli gelijkmatig over een grote bakplaat met bakpapier.

  12. Zet de bakplaat 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij daarna in repen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (10 min.)

  3. Verwijder de pitten uit de dadels en snij fijn.

  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit).

  5. Hak de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje doet en er met een deegrol of een glazen fles over rolt).

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Doe de fijngesneden dadels in een mengkom en voeg de havermout, de noten, het hennepzaad, de kaneel en de citroenzeste toe.

  9. Verwarm de ahornsiroop in een steelpannetje. Voeg 4 eetl. water en de maïsolie toe. Roer goed.

  10. Doe de ahornmengeling bij de havermout met de noten en meng goed onder elkaar.

  11. Verdeel de muesli gelijkmatig over een grote bakplaat met bakpapier.

  12. Zet de bakplaat 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij daarna in repen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 245 kcal
Vet 10 g
Koolhydraat 32.9 g
Eiwit 5.4 g

Bekijk het recept digitaal