- Bewaar

- Bewaar
Hondstongrolletjes met tagliatelle van courgette
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Muscadet A.O.P. Comtesses du Val
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 stukken en snij in dunne slierten met een dunschiller. Zo maakt u tagliatelle van courgette.
-
Snij de kerstomaten in 4.
-
Pers de limoen en snipper de sjalot fijn.
-
Hak de dille grof en hou een beetje apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Doe de courgetteslierten en de kerstomaatjes in een kom en giet er het limoensap en de extra vierge olijfolie over.
-
Kruid met zwarte peper en zout en laat 20 min. marineren.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.
-
Voeg de witte wijn toe, leg de hondstongrolletjes naast elkaar in de kookpot en dek af. Laat 10 min. garen op een zacht vuur. Haal de tongrolletjes uit de kookpot en hou warm.
-
Giet de room in de kookpot van de tongrolletjes en laat inkoken tot de helft. Giet door een zeef in een kommetje en voeg de fijngesnipperde dille toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de courgetteslierten over de borden. Leg er telkens 2 hondstongrolletjes op en overgiet met het sausje. Werk af met de rest van de dille.
Als hoofdgerecht Neem 12 hondstongrolletjes en geef er naast de courgettetagliatelle ook krielaardappelen in de oven bij. Boen daarvoor 600 g krielaardappelen schoon en meng met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Zet ze 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Muscadet A.O.P. Comtesses du Val
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 4 stukken en snij in dunne slierten met een dunschiller. Zo maakt u tagliatelle van courgette.
-
Snij de kerstomaten in 4.
-
Pers de limoen en snipper de sjalot fijn.
-
Hak de dille grof en hou een beetje apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Doe de courgetteslierten en de kerstomaatjes in een kom en giet er het limoensap en de extra vierge olijfolie over.
-
Kruid met zwarte peper en zout en laat 20 min. marineren.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.
-
Voeg de witte wijn toe, leg de hondstongrolletjes naast elkaar in de kookpot en dek af. Laat 10 min. garen op een zacht vuur. Haal de tongrolletjes uit de kookpot en hou warm.
-
Giet de room in de kookpot van de tongrolletjes en laat inkoken tot de helft. Giet door een zeef in een kommetje en voeg de fijngesnipperde dille toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de courgetteslierten over de borden. Leg er telkens 2 hondstongrolletjes op en overgiet met het sausje. Werk af met de rest van de dille.
Als hoofdgerecht Neem 12 hondstongrolletjes en geef er naast de courgettetagliatelle ook krielaardappelen in de oven bij. Boen daarvoor 600 g krielaardappelen schoon en meng met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout. Zet ze 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Blond Abdijbier Wijn Muscadet A.O.P. Comtesses du Val