Hondstongrolletjes met venkel en pastis
Hondstongrolletjes met venkel en pastis

Hondstongrolletjes met venkel en pastis

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 40.6 g
Suiker 13.1 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 45.1 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en besprenkel met limoensap. Zet 30 min. in de koelkast.

  3. Boen de krielaardappelen schoon.

  4. Snij de wortelen in reepjes van 4 à 5 cm.

  5. Snij de venkel in fijne reepjes en bewaar het groen voor het garnituur.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krielaardappelen ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de reepjes wortel en venkel ± 5 min. Overgiet met de witte wijn en de room.

  9. Plaats er de hondstongrolletjes op en laat nog ± 15 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Voeg de pastis toe en de gekookte aardappelen. Verwarm alles nog eens 2 à 3 min.

  11. Afwerking:
  12. Versier met wat venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en besprenkel met limoensap. Zet 30 min. in de koelkast.

  3. Boen de krielaardappelen schoon.

  4. Snij de wortelen in reepjes van 4 à 5 cm.

  5. Snij de venkel in fijne reepjes en bewaar het groen voor het garnituur.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krielaardappelen ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de reepjes wortel en venkel ± 5 min. Overgiet met de witte wijn en de room.

  9. Plaats er de hondstongrolletjes op en laat nog ± 15 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Voeg de pastis toe en de gekookte aardappelen. Verwarm alles nog eens 2 à 3 min.

  11. Afwerking:
  12. Versier met wat venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 40.6 g
Suiker 13.1 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 45.1 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Terre Siciliane I.G.T. `Isola' Catarratto-Fiano Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal