Honingzoete spekbrochettes en pastasalade met balsamicodressing
Honingzoete spekbrochettes en pastasalade met balsamicodressing

Honingzoete spekbrochettes en pastasalade met balsamicodressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1065 kcal
Vet 52.1 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 87.9 g
Suiker 13.1 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 57.7 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min. + 1 u. marineren)
  3. Snij de sneden spek in 5 stukken. Rasp de gember fijn en meng met de sojasaus, de suiker en de honing onder het spek. Laat 1 u. marineren in de koelkast.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de groene in gelijke stukken (u hebt er ± 36 nodig). Snij de gele paprika in gelijke reepjes.

  5. Kook de penne en de boontjes onafgedekt 9 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Maak met een dunschiller schilfers van de parmezaan.

  7. Meng de gele paprikareepjes en de rucola onder de penne. Besprenkel de pasta net voor het serveren met de vinaigrette en de parmezaan.

  8. Steek de groene paprika's afwisselend met stukjes gemarineerd spek op brochettestokjes. Vouw het spek eventueel in 2.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de spekbrochettes ± 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Kies voor indirect grillen (schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodempje water onder de grill om het bakvet op te vangen).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min. + 1 u. marineren)
  3. Snij de sneden spek in 5 stukken. Rasp de gember fijn en meng met de sojasaus, de suiker en de honing onder het spek. Laat 1 u. marineren in de koelkast.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij de groene in gelijke stukken (u hebt er ± 36 nodig). Snij de gele paprika in gelijke reepjes.

  5. Kook de penne en de boontjes onafgedekt 9 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Maak met een dunschiller schilfers van de parmezaan.

  7. Meng de gele paprikareepjes en de rucola onder de penne. Besprenkel de pasta net voor het serveren met de vinaigrette en de parmezaan.

  8. Steek de groene paprika's afwisselend met stukjes gemarineerd spek op brochettestokjes. Vouw het spek eventueel in 2.

  9. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  10. Bak de spekbrochettes ± 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Kies voor indirect grillen (schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodempje water onder de grill om het bakvet op te vangen).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1065 kcal
Vet 52.1 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 87.9 g
Suiker 13.1 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 57.7 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Álibi, Vinho Regional Alentejano, Portugal

Bekijk het recept digitaal