Huisgemaakte kroketten
Huisgemaakte kroketten

Huisgemaakte kroketten

Bijgerecht
22 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook ± 1 kg geschilde bloemige aardappelen gaar. Giet af en laat nog even goed opdrogen op het vuur.

  3. Draai de aardappelen door de roerzeef en roer er 1 eetl. boter (op kamertemperatuur) door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en roer er 1 eidooier onder. Laat wat afkoelen.

  4. Rol kroketjes van de bereiding.

  5. Klop het eiwit van 1 ei goed los met 1 eetl. arachideolie (of andere olie met neutrale smaak) en laat even rusten.

  6. Haal de kroketjes eerst door het geklopte eiwit en dan door paneermeel.

  7. Laat enkele uren of een nachtje rusten in de koelkast. Indien u ze niet voldoende lang laat rusten, zullen ze openbarsten bij het frituren.

  8. Dek de kroketjes niet of heel losjes af om condensatie te vermijden.

  9. Bak de kroketjes op hoge temperatuur (+/- 180°C).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook ± 1 kg geschilde bloemige aardappelen gaar. Giet af en laat nog even goed opdrogen op het vuur.

  3. Draai de aardappelen door de roerzeef en roer er 1 eetl. boter (op kamertemperatuur) door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en roer er 1 eidooier onder. Laat wat afkoelen.

  4. Rol kroketjes van de bereiding.

  5. Klop het eiwit van 1 ei goed los met 1 eetl. arachideolie (of andere olie met neutrale smaak) en laat even rusten.

  6. Haal de kroketjes eerst door het geklopte eiwit en dan door paneermeel.

  7. Laat enkele uren of een nachtje rusten in de koelkast. Indien u ze niet voldoende lang laat rusten, zullen ze openbarsten bij het frituren.

  8. Dek de kroketjes niet of heel losjes af om condensatie te vermijden.

  9. Bak de kroketjes op hoge temperatuur (+/- 180°C).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 6.5 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 1.4 g

Bekijk het recept digitaal