- Bewaar

- Bewaar
Huisgemaakte kroketten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook ± 1 kg geschilde bloemige aardappelen gaar. Giet af en laat nog even goed opdrogen op het vuur.
-
Draai de aardappelen door de roerzeef en roer er 1 eetl. boter (op kamertemperatuur) door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en roer er 1 eidooier onder. Laat wat afkoelen.
-
Rol kroketjes van de bereiding.
-
Klop het eiwit van 1 ei goed los met 1 eetl. arachideolie (of andere olie met neutrale smaak) en laat even rusten.
-
Haal de kroketjes eerst door het geklopte eiwit en dan door paneermeel.
-
Laat enkele uren of een nachtje rusten in de koelkast. Indien u ze niet voldoende lang laat rusten, zullen ze openbarsten bij het frituren.
-
Dek de kroketjes niet of heel losjes af om condensatie te vermijden.
-
Bak de kroketjes op hoge temperatuur (+/- 180°C).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook ± 1 kg geschilde bloemige aardappelen gaar. Giet af en laat nog even goed opdrogen op het vuur.
-
Draai de aardappelen door de roerzeef en roer er 1 eetl. boter (op kamertemperatuur) door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en roer er 1 eidooier onder. Laat wat afkoelen.
-
Rol kroketjes van de bereiding.
-
Klop het eiwit van 1 ei goed los met 1 eetl. arachideolie (of andere olie met neutrale smaak) en laat even rusten.
-
Haal de kroketjes eerst door het geklopte eiwit en dan door paneermeel.
-
Laat enkele uren of een nachtje rusten in de koelkast. Indien u ze niet voldoende lang laat rusten, zullen ze openbarsten bij het frituren.
-
Dek de kroketjes niet of heel losjes af om condensatie te vermijden.
-
Bak de kroketjes op hoge temperatuur (+/- 180°C).