- Bewaar

- Bewaar
Hutsepot met spiering en groenekool
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Château du Bois de la Garde rosé A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(± 20 min.)
-
Snij de uien, de wortelen, de raapjes en de prei in stukken van ± 4 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in grote stukken.
-
Snij de halve groene kool eerst in 2 en daarna in fijne repen.
-
Snij de spiering in stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de groenten en de uien 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon, het tijmtakje, het laurierblaadje en de aardappelen toe.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spekblokjes en de stukken spiering goudbruin. Schep het vlees daarna bij de groenten.
-
Breng aan de kook en laat 1 u. 30 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de worsten 5 min. aan elke kant. Snij in schuine stukken en meng op het einde van de suddertijd onder de hutsepot. Verwijder het laurierblaadje en het tijmtakje.
-
Afwerking:
-
Serveer de hutsepot met een lepeltje mosterd.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Château du Bois de la Garde rosé A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(± 20 min.)
-
Snij de uien, de wortelen, de raapjes en de prei in stukken van ± 4 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in grote stukken.
-
Snij de halve groene kool eerst in 2 en daarna in fijne repen.
-
Snij de spiering in stukken.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de groenten en de uien 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de groentebouillon, het tijmtakje, het laurierblaadje en de aardappelen toe.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spekblokjes en de stukken spiering goudbruin. Schep het vlees daarna bij de groenten.
-
Breng aan de kook en laat 1 u. 30 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de worsten 5 min. aan elke kant. Snij in schuine stukken en meng op het einde van de suddertijd onder de hutsepot. Verwijder het laurierblaadje en het tijmtakje.
-
Afwerking:
-
Serveer de hutsepot met een lepeltje mosterd.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Château du Bois de la Garde rosé A.O.P. Côtes du Rhône