Ijsbergsla met meloen, parmaham en mozzarella
Ijsbergsla met meloen, parmaham en mozzarella

Ijsbergsla met meloen, parmaham en mozzarella

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 634 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 60.7 g
Suiker 22.8 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 28.8 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de meloen in 2. Snij elke helft in 6 partjes en verwijder de schil.

  4. Breek de harde uiteindes van de prinsessenbonen en breek de prinsessenbonen daarna in 2.

  5. Snipper de ijsbergsla en de krulsla fijn.

  6. Snij de kerstomaten in 2 en de artisjokharten in 4.

  7. Schil de komkommer, snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de komkommer in blokjes.

  8. Snipper het bieslook fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij daarna in sneetjes.

  12. Kook de prinsessenbonen intussen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  13. Meng 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokharten met de balsamicoazijn en het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Doe de sla in een slakom en breng op smaak met de vinaigrette. Voeg de kerstomaten, de prinsessenbonen, de uitgelekte mozzarella, de komkommer en de artisjokharten toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Verdeel de partjes meloen en de ham over de salade. Serveer met de sneetjes ciabatta.

Tip

Als u de salade vooraf maakt, voeg dan de vinaigrette pas net voor het serveren toe. Ook de meloen en de ham voegt u het best op dat moment toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de meloen in 2. Snij elke helft in 6 partjes en verwijder de schil.

  4. Breek de harde uiteindes van de prinsessenbonen en breek de prinsessenbonen daarna in 2.

  5. Snipper de ijsbergsla en de krulsla fijn.

  6. Snij de kerstomaten in 2 en de artisjokharten in 4.

  7. Schil de komkommer, snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de komkommer in blokjes.

  8. Snipper het bieslook fijn.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bak de ciabatta af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij daarna in sneetjes.

  12. Kook de prinsessenbonen intussen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  13. Meng 2 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokharten met de balsamicoazijn en het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Doe de sla in een slakom en breng op smaak met de vinaigrette. Voeg de kerstomaten, de prinsessenbonen, de uitgelekte mozzarella, de komkommer en de artisjokharten toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Verdeel de partjes meloen en de ham over de salade. Serveer met de sneetjes ciabatta.

Tip

Als u de salade vooraf maakt, voeg dan de vinaigrette pas net voor het serveren toe. Ook de meloen en de ham voegt u het best op dat moment toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 634 kcal
Vet 29 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 60.7 g
Suiker 22.8 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 28.8 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mort Subite Geuzelambiek Wijn Rosé Saviu I.G.P. Île de Beauté Corsica partybox

Bekijk het recept digitaal