IJsgekoelde chocoladetaart
IJsgekoelde chocoladetaart

IJsgekoelde chocoladetaart

55 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 533 kcal
Vet 35.3 g
Koolhydraat 45.8 g
Eiwit 7.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min., de dag voordien)

  3. Snij de cake in dunne sneetjes van 1/2 cm.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de chocolade, de boter en de suiker au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat op een zacht vuur smelten en roer goed om.

  6. Haal de mengkom met de chocolade uit het water en klop er een voor een 2 eidooiers onder.

  7. Klop de room stijf en meng voorzichtig onder het chocolademengsel.

  8. Klop 3 eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder de chocolademousse.

  9. Giet 1/3 van de chocolademousse in een kleine springvorm (Ø 20 cm). Bedek voorzichtig met sneetjes cake. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met chocolademousse.

  10. Zet 12 u. in de diepvriezer.

  11. Afwerking:
  12. (30 min., vooraf)

  13. Haal de taart uit de springvorm en zet 30 min. in de koelkast om iets zachter te worden. Snij in punten of sneetjes. Versier eventueel met rood fruit of schilfers van witte chocolade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min., de dag voordien)

  3. Snij de cake in dunne sneetjes van 1/2 cm.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de chocolade, de boter en de suiker au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat op een zacht vuur smelten en roer goed om.

  6. Haal de mengkom met de chocolade uit het water en klop er een voor een 2 eidooiers onder.

  7. Klop de room stijf en meng voorzichtig onder het chocolademengsel.

  8. Klop 3 eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder de chocolademousse.

  9. Giet 1/3 van de chocolademousse in een kleine springvorm (Ø 20 cm). Bedek voorzichtig met sneetjes cake. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met chocolademousse.

  10. Zet 12 u. in de diepvriezer.

  11. Afwerking:
  12. (30 min., vooraf)

  13. Haal de taart uit de springvorm en zet 30 min. in de koelkast om iets zachter te worden. Snij in punten of sneetjes. Versier eventueel met rood fruit of schilfers van witte chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 533 kcal
Vet 35.3 g
Koolhydraat 45.8 g
Eiwit 7.9 g

Bekijk het recept digitaal