- Bewaar

- Bewaar
IJstiramisu met trio van fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de frambozen met de honing in een steelpan tot u een coulis krijgt. Laat volledig afkoelen.
-
Pers de citroenen.
-
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en haal er de zwarte pitjes uit.
-
Voeg de suiker en de vanillepitjes toe aan het citroensap en breng aan de kook in een steelpan. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuurtje tot u een siroop krijgt. Laat afkoelen.
-
Haal het ijs uit de diepvries, zodat het wat zacht wordt.
-
Schep het ijs om met een houten lepel, zodat het kneedbaar wordt.
-
Bereiding:
-
Doop de boudoirs in de citroensiroop en verdeel de helft ervan op de bodem van 6 glaasjes.
-
Leg er telkens 1 eetl. vanille-ijs op.
-
Doe er de frambozencoulis over en leg er de andere helft van de boudoirs op.
-
Doe er nog een lepel vanille-ijs op.
-
Zet 20 min. in de diepvries.
-
Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes.
-
Afwerking:
-
Versier de ijstiramisu net voor het opdienen met de blokjes ananas.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kook de frambozen met de honing in een steelpan tot u een coulis krijgt. Laat volledig afkoelen.
-
Pers de citroenen.
-
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en haal er de zwarte pitjes uit.
-
Voeg de suiker en de vanillepitjes toe aan het citroensap en breng aan de kook in een steelpan. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuurtje tot u een siroop krijgt. Laat afkoelen.
-
Haal het ijs uit de diepvries, zodat het wat zacht wordt.
-
Schep het ijs om met een houten lepel, zodat het kneedbaar wordt.
-
Bereiding:
-
Doop de boudoirs in de citroensiroop en verdeel de helft ervan op de bodem van 6 glaasjes.
-
Leg er telkens 1 eetl. vanille-ijs op.
-
Doe er de frambozencoulis over en leg er de andere helft van de boudoirs op.
-
Doe er nog een lepel vanille-ijs op.
-
Zet 20 min. in de diepvries.
-
Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes.
-
Afwerking:
-
Versier de ijstiramisu net voor het opdienen met de blokjes ananas.