IJstiramisu met trio van fruit
IJstiramisu met trio van fruit

IJstiramisu met trio van fruit

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 61.6 g
Eiwit 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de frambozen met de honing in een steelpan tot u een coulis krijgt. Laat volledig afkoelen.

  3. Pers de citroenen.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en haal er de zwarte pitjes uit.

  5. Voeg de suiker en de vanillepitjes toe aan het citroensap en breng aan de kook in een steelpan. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuurtje tot u een siroop krijgt. Laat afkoelen.

  6. Haal het ijs uit de diepvries, zodat het wat zacht wordt.

  7. Schep het ijs om met een houten lepel, zodat het kneedbaar wordt.

  8. Bereiding:
  9. Doop de boudoirs in de citroensiroop en verdeel de helft ervan op de bodem van 6 glaasjes.

  10. Leg er telkens 1 eetl. vanille-ijs op.

  11. Doe er de frambozencoulis over en leg er de andere helft van de boudoirs op.

  12. Doe er nog een lepel vanille-ijs op.

  13. Zet 20 min. in de diepvries.

  14. Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes.

  15. Afwerking:
  16. Versier de ijstiramisu net voor het opdienen met de blokjes ananas.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de frambozen met de honing in een steelpan tot u een coulis krijgt. Laat volledig afkoelen.

  3. Pers de citroenen.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en haal er de zwarte pitjes uit.

  5. Voeg de suiker en de vanillepitjes toe aan het citroensap en breng aan de kook in een steelpan. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuurtje tot u een siroop krijgt. Laat afkoelen.

  6. Haal het ijs uit de diepvries, zodat het wat zacht wordt.

  7. Schep het ijs om met een houten lepel, zodat het kneedbaar wordt.

  8. Bereiding:
  9. Doop de boudoirs in de citroensiroop en verdeel de helft ervan op de bodem van 6 glaasjes.

  10. Leg er telkens 1 eetl. vanille-ijs op.

  11. Doe er de frambozencoulis over en leg er de andere helft van de boudoirs op.

  12. Doe er nog een lepel vanille-ijs op.

  13. Zet 20 min. in de diepvries.

  14. Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes.

  15. Afwerking:
  16. Versier de ijstiramisu net voor het opdienen met de blokjes ananas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 61.6 g
Eiwit 5.1 g

Bekijk het recept digitaal