Appelsoorten

appel_royal_gala.png

Royal Gala

Uiterlijk
Royal Gala heeft een rode blos en gele accenten.

Smaak
Zoet en zeer licht zuur, het vruchtvlees is knapperig en heerlijk sappig.

Culinaire toepassing
Deze appel wordt uit het vuistje gegeten en doet het goed in tal van bereidingen: compote, sap, geraspt in een pannenkoekenbeslag.

Seizoen
Van september tot april.

appel_cox.png

Cox

Uiterlijk
Een kleine gele appel met oranjerode blos. 

Smaak
Heel aromatisch, zoet en sappig.

Culinaire toepassing
Ideaal als tussendoortje en om in een dessert te verwerken.

Seizoen
Van september tot maart.

appel_elstar.png

Elstar

Uiterlijk
Compacte appel met geelrode schil.

Smaak
Verfijnd en zoet.

Culinaire toepassing
Ideaal om in zijn geheel te bakken in de oven, in appelmoes of om appelsap van te maken.

Seizoen
Van september tot februari.

appel_belgica.png

Belgica

Uiterlijk
Heldere roodgroene schil.

Smaak
Zoetzuur.

Culinaire toepassing
Heerlijk in gebak of een slaatje met blauwgeaderde kaas en noten.

Seizoen
Van augustus tot november.

appel_belle_de_boskoop.png

Schone van Boskoop

Uiterlijk
Ruwe roodbruine schil.

Smaak
Van lichtzuur tot heel zuur, met stevig vruchtvlees.

Culinaire toepassing
Aanrader in warme bereidingen zoals appelmoes of rodekool.

Seizoen
Van september tot februari.