Blauwe bes

Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Fruit en groenten van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs. Daarom inspireren we je met interessante weetjes, praktische tips en originele recepten met het fruit of de groente van het moment.

blauwe_bessen_packshot.png

Deze sappige, zachte en fijne bessen hebben een kenmerkende smaak met frisse, florale en houtachtige toetsen.

Rijk aan vezels en een bron van vitamine E. Lekker in muesli, muffins, pannenkoeken, taart … of gewoon zo.

Blauwe bessen zijn top van juli t.e.m. september.

Hoe blauwe bessen bewaren?

Bewaar de droge bessen in een luchtdoorlatend doosje. Vermijd de nabijheid van ander fruit of de fruitlade.

Eet ze zo snel mogelijk na aankoop of vries ze in. Was ze eerst, dep ze droog en vries ze in op een plaat of groot bord. Wanneer ze hard zijn, kan je ze samen in een plastic zak of diepvriesdoosje nog enkele maanden bewaren in de diepvriezer.

Hoe blauwe bessen schoonmaken?

  1. Spoel blauwe bessen pas net voor je ze gaat opeten of verwerken. 
  2. Dep voorzichtig droog.

Hoe blauwe bessen klaarmaken?

Rauwe blauwe bessen

  • Uit het vuistje als tussendoortje.
  • In je ontbijt: combineer met (plantaardige) yoghurt, havermout, noten en ander fruit.
  • In salades als kleurrijke afwerking en een frisse toets.
  • In een smoothie of als infusie in je water.
  • In desserten zoals tiramisu of triffle.

Blauwe bessen in een bereiding

  • In (cup)cakes, taarten, pannenkoeken …
  • Als confituur of chutney.
  • In een BBQ-marinade voor gegrilde kip.

Recepten met blauwe bessen

Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie in overvloed!