Stekelbes

Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Fruit en groenten van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs. Daarom inspireren we je met interessante weetjes, praktische tips en originele recepten met het fruit of de groente van het moment.

stekelbes_packshot.png

In tegenstelling tot de klassieke rode aalbessen, groeien stekelbessen niet in trosjes, maar individueel. Ze zijn ook iets groter dan aalbessen en hebben een dikke, donzige schil.

Ze zijn rijk aan vezels en vitamine C.

Hoe stekelbessen bewaren?

Bewaar stekelbessen 4 à 6 dagen in de koelkast. Hoe rijper de vrucht, hoe zoeter.

Hoe stekelbessen schoonmaken?

Spoel stekelbessen in koud water en verwijder het steeltje.

Hoe stekelbessen klaarmaken?

Rauwe stekelbessen

Stekelbessen zijn lekker uit het vuistje. 

Stekelbessen in bereidingen

Ze zijn ook lekker in confituur, gebak of gevogeltesauzen.