Involtini met courgettepasta
Involtini met courgettepasta

Involtini met courgettepasta

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 833 kcal
Energie 3485 kj
Vet 33.6 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 84.8 g
Suiker 14.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 45 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snij de courgettes met een spiraalsnijder in lange slierten en snipper het teentje knoflook fijn.

  3. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Snij ondertussen de kerstomaten middendoor.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in de kookpot en bak het knoflook samen met de courgetteslierten 1 à 2 min. Roer er de kerstomaten onder en kruid met peper en zout.

  6. Bak intussen de pijnboompitten goudbruin in een braadpan, zonder vetstof.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde braadpan en bak de involtini’s 7 à 8 min. goudbruin op een matig vuur.

  8. Rasp de parmezaan. Roer de linguine onder de courgettes en de pesto en verdeel over de borden. Snij de involtini’s in schijfjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de parmezaan en de pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snij de courgettes met een spiraalsnijder in lange slierten en snipper het teentje knoflook fijn.

  3. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Snij ondertussen de kerstomaten middendoor.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in de kookpot en bak het knoflook samen met de courgetteslierten 1 à 2 min. Roer er de kerstomaten onder en kruid met peper en zout.

  6. Bak intussen de pijnboompitten goudbruin in een braadpan, zonder vetstof.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde braadpan en bak de involtini’s 7 à 8 min. goudbruin op een matig vuur.

  8. Rasp de parmezaan. Roer de linguine onder de courgettes en de pesto en verdeel over de borden. Snij de involtini’s in schijfjes en verdeel over de pasta. Bestrooi met de parmezaan en de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 833 kcal
Energie 3485 kj
Vet 33.6 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 84.8 g
Suiker 14.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 45 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Rosaline Grenache-Syrah I.G.P. Pays d’Oc Bier Duvel Tripel Hop Cashmere Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal