Involtini met erwtjes-wortelpuree
Involtini met erwtjes-wortelpuree

Involtini met erwtjes-wortelpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 800 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 58.8 g
Eiwit 59.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snij de wortelen in schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de wortelschijfjes en na 13 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en stamp fijn. Roer er de room en de eidooier onder en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de involtini aan alle kanten goudbruin. Laat nog 6 à 8 min. verder bakken. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  9. Giet het overtollige vet uit de pan en giet er de kippenbouillon in. Voeg de takjes tijm en de boter toe. Laat inkoken tot een gebonden saus. Zeef de saus.

  10. Afwerking:
  11. Snij de involtini in schuine plakjes. Verdeel over de borden en lepel er de saus over. Serveer met de groentepuree.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en 50 g wortelen en snij in stukjes. Kook samen met 50 g diepgevroren erwten 20 min. in een bodempje water. 2 Voeg 1/2 koffiel. fijngesnipperde tijmblaadjes toe en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snij de wortelen in schijfjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de wortelschijfjes en na 13 min. de diepgevroren erwten toe. Giet af en stamp fijn. Roer er de room en de eidooier onder en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de involtini aan alle kanten goudbruin. Laat nog 6 à 8 min. verder bakken. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  9. Giet het overtollige vet uit de pan en giet er de kippenbouillon in. Voeg de takjes tijm en de boter toe. Laat inkoken tot een gebonden saus. Zeef de saus.

  10. Afwerking:
  11. Snij de involtini in schuine plakjes. Verdeel over de borden en lepel er de saus over. Serveer met de groentepuree.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en 50 g wortelen en snij in stukjes. Kook samen met 50 g diepgevroren erwten 20 min. in een bodempje water. 2 Voeg 1/2 koffiel. fijngesnipperde tijmblaadjes toe en mix fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 800 kcal
Vet 34.9 g
Koolhydraat 58.8 g
Eiwit 59.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Abdijbier Wijn La Petite Muraille A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal