Italiaanse balletjesbrochette
Italiaanse balletjesbrochette

Italiaanse balletjesbrochette

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 168 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 9.8 g
Suiker 1.1 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Snij intussen de komkommer in 4 stukjes. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Rol 4 balletjes van het gehakt.

  4. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes 2 à 3 min.

  5. Meng de pesto onder de pasta.

  6. Steek telkens 1 stukje komkommer, 1 mozzarellabolletje, 1 balletje, 1 pastastrikje en een blaadje basilicum op 4 brochettestokjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.

  3. Snij intussen de komkommer in 4 stukjes. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Rol 4 balletjes van het gehakt.

  4. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes 2 à 3 min.

  5. Meng de pesto onder de pasta.

  6. Steek telkens 1 stukje komkommer, 1 mozzarellabolletje, 1 balletje, 1 pastastrikje en een blaadje basilicum op 4 brochettestokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 168 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 9.8 g
Suiker 1.1 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 8.4 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal