Italiaanse spaghetti met ansjovis en artisjok
Italiaanse spaghetti met ansjovis en artisjok

Italiaanse spaghetti met ansjovis en artisjok

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 70.7 g
Eiwit 21 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in 4, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de artisjokharten en de buffelmozzarella in stukjes en de olijven in schijfjes.

  5. Snij de ansjovisfilets grof.

  6. Pers het knoflook.

  7. Pluk de blaadjes basilicum.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng intussen de tomaten met de ansjovis, de olijven, de artisjokstukjes, het geperste knoflook en de buffelmozzarella. Kruid met de oregano en roer er de olie van de artisjokharten onder. Kruid met peper en meng goed.

  11. Meng alle ingrediënten en het basilicum onder de pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in 4, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de artisjokharten en de buffelmozzarella in stukjes en de olijven in schijfjes.

  5. Snij de ansjovisfilets grof.

  6. Pers het knoflook.

  7. Pluk de blaadjes basilicum.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng intussen de tomaten met de ansjovis, de olijven, de artisjokstukjes, het geperste knoflook en de buffelmozzarella. Kruid met de oregano en roer er de olie van de artisjokharten onder. Kruid met peper en meng goed.

  11. Meng alle ingrediënten en het basilicum onder de pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 20.2 g
Koolhydraat 70.7 g
Eiwit 21 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Le Sablou wit A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal