- Bewaar

- Bewaar
Jamaicaanse varkensbrochette met gevulde paprika
Onze drankensuggesties
Wijn Château Guitignan Cru Bourgeois A.C. Moulis-en-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.
-
Snij de aubergine in blokjes.
-
Snij de uien in halvemaantjes.
-
Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 2,5 dl kokend water over. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Bereiding:
-
Maak de Jamaicaanse saus: meng de rietsuiker met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, het pepertje, de kaneel, nootmuskaat, afgeritste tijm en zwarte peper.
-
Schik de tomaten en aubergine in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Besprenkel met de balsamicoazijn en suiker, en laat karamelliseren.
-
Meng het tarwegriesmeel met de uien, de peterselie, pistachenoten, rozijnen, tomaten en aubergine. Voeg het kookvocht uit de ovenschotel toe en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Vul de paprika's met de couscous. Leg er een klontje boter op en leg in een ovenschotel. Bedek met aluminiumfolie. Of verpak elke paprika in aluminiumfolie.
-
Bak ze 40 min. op een hoek van een matig warme barbecue of in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Bestrijk de brochettes met de saus, dep even droog met keukenpapier en rooster 5 min. aan elke kant op de barbecue.
-
Afwerking:
-
Dien de brochettes op met de gevulde paprika's en de rest van de couscous.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Guitignan Cru Bourgeois A.C. Moulis-en-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.
-
Snij de aubergine in blokjes.
-
Snij de uien in halvemaantjes.
-
Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 2,5 dl kokend water over. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Bereiding:
-
Maak de Jamaicaanse saus: meng de rietsuiker met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, het pepertje, de kaneel, nootmuskaat, afgeritste tijm en zwarte peper.
-
Schik de tomaten en aubergine in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Besprenkel met de balsamicoazijn en suiker, en laat karamelliseren.
-
Meng het tarwegriesmeel met de uien, de peterselie, pistachenoten, rozijnen, tomaten en aubergine. Voeg het kookvocht uit de ovenschotel toe en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Vul de paprika's met de couscous. Leg er een klontje boter op en leg in een ovenschotel. Bedek met aluminiumfolie. Of verpak elke paprika in aluminiumfolie.
-
Bak ze 40 min. op een hoek van een matig warme barbecue of in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Bestrijk de brochettes met de saus, dep even droog met keukenpapier en rooster 5 min. aan elke kant op de barbecue.
-
Afwerking:
-
Dien de brochettes op met de gevulde paprika's en de rest van de couscous.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Guitignan Cru Bourgeois A.C. Moulis-en-Médoc