Jamaicaanse varkensbrochette met gevulde paprika
Jamaicaanse varkensbrochette met gevulde paprika

Jamaicaanse varkensbrochette met gevulde paprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 913 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 93 g
Eiwit 46.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  3. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

  4. Snij de aubergine in blokjes.

  5. Snij de uien in halvemaantjes.

  6. Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 2,5 dl kokend water over. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Hak de pistachenoten grof.

  9. Bereiding:
  10. Maak de Jamaicaanse saus: meng de rietsuiker met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, het pepertje, de kaneel, nootmuskaat, afgeritste tijm en zwarte peper.

  11. Schik de tomaten en aubergine in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Besprenkel met de balsamicoazijn en suiker, en laat karamelliseren.

  13. Meng het tarwegriesmeel met de uien, de peterselie, pistachenoten, rozijnen, tomaten en aubergine. Voeg het kookvocht uit de ovenschotel toe en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  14. Vul de paprika's met de couscous. Leg er een klontje boter op en leg in een ovenschotel. Bedek met aluminiumfolie. Of verpak elke paprika in aluminiumfolie.

  15. Bak ze 40 min. op een hoek van een matig warme barbecue of in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  16. Bestrijk de brochettes met de saus, dep even droog met keukenpapier en rooster 5 min. aan elke kant op de barbecue.

  17. Afwerking:
  18. Dien de brochettes op met de gevulde paprika's en de rest van de couscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  3. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.

  4. Snij de aubergine in blokjes.

  5. Snij de uien in halvemaantjes.

  6. Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 2,5 dl kokend water over. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Hak de pistachenoten grof.

  9. Bereiding:
  10. Maak de Jamaicaanse saus: meng de rietsuiker met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, het pepertje, de kaneel, nootmuskaat, afgeritste tijm en zwarte peper.

  11. Schik de tomaten en aubergine in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Besprenkel met de balsamicoazijn en suiker, en laat karamelliseren.

  13. Meng het tarwegriesmeel met de uien, de peterselie, pistachenoten, rozijnen, tomaten en aubergine. Voeg het kookvocht uit de ovenschotel toe en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  14. Vul de paprika's met de couscous. Leg er een klontje boter op en leg in een ovenschotel. Bedek met aluminiumfolie. Of verpak elke paprika in aluminiumfolie.

  15. Bak ze 40 min. op een hoek van een matig warme barbecue of in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  16. Bestrijk de brochettes met de saus, dep even droog met keukenpapier en rooster 5 min. aan elke kant op de barbecue.

  17. Afwerking:
  18. Dien de brochettes op met de gevulde paprika's en de rest van de couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 913 kcal
Vet 39.3 g
Koolhydraat 93 g
Eiwit 46.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Guitignan Cru Bourgeois A.C. Moulis-en-Médoc

Bekijk het recept digitaal