Jambalaya met merguez en chipolata
Jambalaya met merguez en chipolata

Jambalaya met merguez en chipolata

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 59.8 g
Eiwit 35.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de tomaten en de champignons in stukjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie met basilicum in een kookpot en bak de merguez en chipolata's goudbruin. Neem ze uit de kookpot.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot. Stoof de fijn gesnipperde ui glazig.

  9. Voeg de stukjes champignon en de diepgevroren prinsessenbonen toe. Laat al roerend even stoven.

  10. Giet er de kippenbouillon bij en meng met de saffraan.

  11. Roer er de risone onder. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Meng met de stukjes tomaat. Leg er de gebakken worsten op en laat nog 5 min. verder gaar worden. Kruid de pastabereiding met paprikapoeder en zwarte peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de tomaten en de champignons in stukjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie met basilicum in een kookpot en bak de merguez en chipolata's goudbruin. Neem ze uit de kookpot.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot. Stoof de fijn gesnipperde ui glazig.

  9. Voeg de stukjes champignon en de diepgevroren prinsessenbonen toe. Laat al roerend even stoven.

  10. Giet er de kippenbouillon bij en meng met de saffraan.

  11. Roer er de risone onder. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  12. Meng met de stukjes tomaat. Leg er de gebakken worsten op en laat nog 5 min. verder gaar worden. Kruid de pastabereiding met paprikapoeder en zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 583 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 59.8 g
Eiwit 35.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Mulas Cabernet Sauvignon Reserva Miguel Torres - Central Valley - Chili Rasteau - Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal