Japanse soep met gepaneerd vlees
Japanse soep met gepaneerd vlees

Japanse soep met gepaneerd vlees

30 min.
Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 25.2 g
Eiwit 22.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een tweede diep bord en strooi er peper en zout over. Haal het vlees eerst door het losgeklopt ei en daarna door het paneermeel.

  3. Snij de preien en de lente-uitjes in zeer dunne ringen. Hou gescheiden.

  4. Snij de wortelen in kleine stukjes en knip de blaadjes ijsbergsla zeer fijn.

  5. Bereiding:
  6. Breng de kalfsfond aan de kook met 1,2 L water. Voeg de 2 blokjes groentebouillon toe samen met de diepgevroren gehakte knoflook en de stukjes prei en wortel. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. doorkoken. Voeg de gebroken noedels toe en laat ± 5 min. doorkoken.

  7. Verhit intussen 3 eetl. arachideolie in een grote kookpan. Bak het gepaneerde vlees 2 min. aan elke kant. Laat daarna nog 3 min. zachtjes braden. Snij het vlees in fijne reepjes

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de sojascheuten (diepvries niet ontdooien) en de ijsbergsla over diepe soepkommetjes. Giet er de soep over en leg er wat reepjes gepaneerd vlees in. Werk af met de ringetjes lente-ui. Dien onmiddellijk op, eventueel met wat soja- of chilisaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een tweede diep bord en strooi er peper en zout over. Haal het vlees eerst door het losgeklopt ei en daarna door het paneermeel.

  3. Snij de preien en de lente-uitjes in zeer dunne ringen. Hou gescheiden.

  4. Snij de wortelen in kleine stukjes en knip de blaadjes ijsbergsla zeer fijn.

  5. Bereiding:
  6. Breng de kalfsfond aan de kook met 1,2 L water. Voeg de 2 blokjes groentebouillon toe samen met de diepgevroren gehakte knoflook en de stukjes prei en wortel. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. doorkoken. Voeg de gebroken noedels toe en laat ± 5 min. doorkoken.

  7. Verhit intussen 3 eetl. arachideolie in een grote kookpan. Bak het gepaneerde vlees 2 min. aan elke kant. Laat daarna nog 3 min. zachtjes braden. Snij het vlees in fijne reepjes

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de sojascheuten (diepvries niet ontdooien) en de ijsbergsla over diepe soepkommetjes. Giet er de soep over en leg er wat reepjes gepaneerd vlees in. Werk af met de ringetjes lente-ui. Dien onmiddellijk op, eventueel met wat soja- of chilisaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kcal
Vet 11.3 g
Koolhydraat 25.2 g
Eiwit 22.1 g

Bekijk het recept digitaal