Juvetsi
Juvetsi

Juvetsi

35 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 15.9 g
Eiwit 17 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het lamsvlees in reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij met een kaasschaaf of dunschiller de blok pecorino in plakjes.

  4. Snij de tomaten fijn.

  5. Snipper de uien fijn en pers het knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Kook de risone met het bouillonblokje gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het lamsvlees in 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de knoflook, de tomaten, het kaneel, peper en zout toe. Laat 5 min. afgedekt sudderen op een hevig vuur.

  10. Voeg de pasta en het vlees toe en laat 2 min. al roerend verwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op in kleine schaaltjes met de pecorinoschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het lamsvlees in reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij met een kaasschaaf of dunschiller de blok pecorino in plakjes.

  4. Snij de tomaten fijn.

  5. Snipper de uien fijn en pers het knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Kook de risone met het bouillonblokje gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het lamsvlees in 3 min. goudbruin. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de knoflook, de tomaten, het kaneel, peper en zout toe. Laat 5 min. afgedekt sudderen op een hevig vuur.

  10. Voeg de pasta en het vlees toe en laat 2 min. al roerend verwarmen.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op in kleine schaaltjes met de pecorinoschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 236 kcal
Vet 11.6 g
Koolhydraat 15.9 g
Eiwit 17 g

Bekijk het recept digitaal