Kaas-groenteburger met pastinaakfrietjes en broccoliguacamole
Kaas-groenteburger met pastinaakfrietjes en broccoliguacamole

Kaas-groenteburger met pastinaakfrietjes en broccoliguacamole

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 742 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 78.5 g
Suiker 17.3 g
Vezel 21.6 g
Eiwit 19.7 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de broccoli in fijne roosjes.

  4. Pers de halve limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in grote stukken en besprenkel met het limoensap.

  5. Snij de tomaat in fijne schijfjes.

  6. Schil de pastinaak en snij in frietjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de pastinaakfrietjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer af en toe.

  10. Bak intussen de broodjes in de oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  11. Kook de broccoliroosjes 8 à 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Prak de broccoli samen met de avocado met een vork. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers (baktijd: zie verpakking).

  13. Snij de broodjes open en leg 1 burger op de onderste helft. Doe er telkens 1 schijfje tomaat, wat jonge slascheuten en wat broccoliguacamole op. Sluit de broodjes.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de burgers met de pastinaakfrietjes, de rest van de tomaat, de jonge slascheuten en de broccoliguacamole.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de broccoli in fijne roosjes.

  4. Pers de halve limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in grote stukken en besprenkel met het limoensap.

  5. Snij de tomaat in fijne schijfjes.

  6. Schil de pastinaak en snij in frietjes.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de pastinaakfrietjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer af en toe.

  10. Bak intussen de broodjes in de oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  11. Kook de broccoliroosjes 8 à 10 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Prak de broccoli samen met de avocado met een vork. Kruid met peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers (baktijd: zie verpakking).

  13. Snij de broodjes open en leg 1 burger op de onderste helft. Doe er telkens 1 schijfje tomaat, wat jonge slascheuten en wat broccoliguacamole op. Sluit de broodjes.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de burgers met de pastinaakfrietjes, de rest van de tomaat, de jonge slascheuten en de broccoliguacamole.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 742 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 78.5 g
Suiker 17.3 g
Vezel 21.6 g
Eiwit 19.7 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Goud Blond Trappistenbier Wijn Emiliana Adobe Reserva Carmenère D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal