Kaas-groenteburger, quinoa met koolrabi en kruidige sinaasappelsalsa
Kaas-groenteburger, quinoa met koolrabi en kruidige sinaasappelsalsa

Kaas-groenteburger, quinoa met koolrabi en kruidige sinaasappelsalsa

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water tot het uitgelekte vocht helder is. Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. Maak intussen de salsa: schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliezen. Snipper de verse kruiden fijn. Snij de rode uien heel fijn. Meng alles in een slakom en breng op smaak met 2/3 olijfolie, peper en zout.

  3. Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes. Pers de citroen. Meng de koolrabi en het citroensap onder de quinoa. Kruid met zout.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 à 5 min. aan elke kant. Serveer met de quinoa en de sinaasappelsalsa.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sarah Cisinsky (@sarah_cisinsky).

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Doe de quinoa in een fijne zeef en spoel onder koud water tot het uitgelekte vocht helder is. Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. Maak intussen de salsa: schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliezen. Snipper de verse kruiden fijn. Snij de rode uien heel fijn. Meng alles in een slakom en breng op smaak met 2/3 olijfolie, peper en zout.

  3. Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes. Pers de citroen. Meng de koolrabi en het citroensap onder de quinoa. Kruid met zout.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 à 5 min. aan elke kant. Serveer met de quinoa en de sinaasappelsalsa.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Sarah Cisinsky (@sarah_cisinsky).

Bekijk het recept digitaal