Kaasburger, met gebakken bloemkool en puree van veldsla
Kaasburger, met gebakken bloemkool en puree van veldsla

Kaasburger, met gebakken bloemkool en puree van veldsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 814 kcal
Vet 48.5 g
Verzadigd vet 23.1 g
Koolhydraat 47.4 g
Suiker 7.3 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 41.8 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Bedek intussen een bakplaat met bakpapier en schik er de bloemkoolroosjes op. Meng er de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de kaasburgers 4 à 5 min. aan elke kant.

  10. Plet de aardappelen tot een puree en meng er de eidooier, de room en 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng de veldsla onder de puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Bedek intussen een bakplaat met bakpapier en schik er de bloemkoolroosjes op. Meng er de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de kaasburgers 4 à 5 min. aan elke kant.

  10. Plet de aardappelen tot een puree en meng er de eidooier, de room en 1 eetl. boter onder. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng de veldsla onder de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 814 kcal
Vet 48.5 g
Verzadigd vet 23.1 g
Koolhydraat 47.4 g
Suiker 7.3 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 41.8 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Vintense Merlot Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal