Kaasburger met gekaramelliseerde ui en peterselieaardappelen
Kaasburger met gekaramelliseerde ui en peterselieaardappelen

Kaasburger met gekaramelliseerde ui en peterselieaardappelen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 84.9 g
Eiwit 16 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de rozijnen 1 nacht weken in water. Giet af en laat uitlekken.

  2. Snij de uien in ringen.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de tomaten in de lengte in 8 partjes en breng op smaak met peper en zout.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  7. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de uiringen lichtbruin. Voeg de kaneel, de uitgelekte rozijnen en de honing toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de kaasburgers 5 à 7 min. aan elke kant.

  9. Giet de aardappelen af en roer er de fijngesnipperde peterselie onder.

  10. Verdeel de gekaramelliseerde uiringen over de borden en schik er een kaasburger op. Serveer met de peterselieaardappelen en de tomatenpartjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de rozijnen 1 nacht weken in water. Giet af en laat uitlekken.

  2. Snij de uien in ringen.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snij de tomaten in de lengte in 8 partjes en breng op smaak met peper en zout.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  7. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de uiringen lichtbruin. Voeg de kaneel, de uitgelekte rozijnen en de honing toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de kaasburgers 5 à 7 min. aan elke kant.

  9. Giet de aardappelen af en roer er de fijngesnipperde peterselie onder.

  10. Verdeel de gekaramelliseerde uiringen over de borden en schik er een kaasburger op. Serveer met de peterselieaardappelen en de tomatenpartjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 573 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 84.9 g
Eiwit 16 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Wijn Les Hauts Rocs | A.O.P. Rasteau

Bekijk het recept digitaal