Kaasburger met stoemp van andijvie en prei
Kaasburger met stoemp van andijvie en prei

Kaasburger met stoemp van andijvie en prei

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 730 kcal
Vet 40.4 g
Verzadigd vet 18.5 g
Koolhydraat 49.2 g
Suiker 10.1 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 37.8 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  2. Snij de andijvie in repen van zo'n 2 cm en spoel ze goed, zwier ze droog in de slazwierder. Snipper een handvol andijvie heel fijn, hou opzij voor de afwerking.

  3. Snij de preistengels in de lengte in 2 en snij in stukken van 2 cm.

  4. Snipper de ui fijn en pers het knoflook.

  5. Snij de tomaatjes in 2.

  6. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 min. Giet af.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig, voeg de prei en de andijvie toe en laat gedurende 10 à 12 min stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer regelmatig om maar dek af.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasburgers zo'n 4 min. langs elke kant.

  9. Stamp de aardappelen fijn met de pureerstaaf en meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de groentjes onder, voeg ook de tomaatjes toe.

  10. Schep de puree op bord en serveer met bestrooi met de fijngesnipperde andijvie en serveer met de kaasburger.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  2. Snij de andijvie in repen van zo'n 2 cm en spoel ze goed, zwier ze droog in de slazwierder. Snipper een handvol andijvie heel fijn, hou opzij voor de afwerking.

  3. Snij de preistengels in de lengte in 2 en snij in stukken van 2 cm.

  4. Snipper de ui fijn en pers het knoflook.

  5. Snij de tomaatjes in 2.

  6. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20 min. Giet af.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig, voeg de prei en de andijvie toe en laat gedurende 10 à 12 min stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer regelmatig om maar dek af.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasburgers zo'n 4 min. langs elke kant.

  9. Stamp de aardappelen fijn met de pureerstaaf en meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de groentjes onder, voeg ook de tomaatjes toe.

  10. Schep de puree op bord en serveer met bestrooi met de fijngesnipperde andijvie en serveer met de kaasburger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 730 kcal
Vet 40.4 g
Verzadigd vet 18.5 g
Koolhydraat 49.2 g
Suiker 10.1 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 37.8 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Smoked Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal