Kaasburger met warme krieltjessalade
Kaasburger met warme krieltjessalade

Kaasburger met warme krieltjessalade

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 13.3 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 9.2 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 37.9 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snij de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de rode ui fijn.

  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Kook intussen de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers 5 min. aan elke kant goudbruin.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 min. Roer er de krielaardappelen en de bloemkool onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  6. Roer er net voor het opdienen de rucola en de sla onder.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g krielaardappel en snij samen met 100 g bloemkool in stukjes. Kook samen 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Snij de bloemkool in kleine roosjes. Snipper de rode ui fijn.

  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Kook intussen de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers 5 min. aan elke kant goudbruin.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en bak de rode ui 1 min. Roer er de krielaardappelen en de bloemkool onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

  6. Roer er net voor het opdienen de rucola en de sla onder.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (20 min.) 1 Schil 50 g krielaardappel en snij samen met 100 g bloemkool in stukjes. Kook samen 15 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 628 kcal
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 13.3 g
Koolhydraat 38 g
Suiker 9.2 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 37.9 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwak Blonde Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Cabernet Sauvignon rosé D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal