Kaasfondue
Kaasfondue

Kaasfondue

15 min.
Hoofdgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Vet 57 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 57.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1.Wrijf de wanden en bodem van de fonduepan in met een in twee gesneden knoflookteentje.

  3. 2.Giet de vloeistof (wijn, cider of bier) in de pot en voeg de kaas toe. Laat langzaam opwarmen en roer voortdurend om met een houten lepel.

  4. 3.Los het maïszetmeel op in een kopje met wat water en voeg toe aan de gesmolten kaas. Laat nog enkele min. doorwarmen tot de kaas bindt.

  5. 4.Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

  6. Afwerking:
  7. Prik blokjes stokbrood of volkorenbrood op de fonduevorkjes en dompel in de kaas. Haal het er met een draaiende beweging weer uit, om draden te voorkomen. Serveer er een fris slaatje met vinaigrette bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1.Wrijf de wanden en bodem van de fonduepan in met een in twee gesneden knoflookteentje.

  3. 2.Giet de vloeistof (wijn, cider of bier) in de pot en voeg de kaas toe. Laat langzaam opwarmen en roer voortdurend om met een houten lepel.

  4. 3.Los het maïszetmeel op in een kopje met wat water en voeg toe aan de gesmolten kaas. Laat nog enkele min. doorwarmen tot de kaas bindt.

  5. 4.Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

  6. Afwerking:
  7. Prik blokjes stokbrood of volkorenbrood op de fonduevorkjes en dompel in de kaas. Haal het er met een draaiende beweging weer uit, om draden te voorkomen. Serveer er een fris slaatje met vinaigrette bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 831 kcal
Vet 57 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 57.9 g

Bekijk het recept digitaal