Kaasfondue met abdijbier
Kaasfondue met abdijbier

Kaasfondue met abdijbier

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1018 kcal
Vet 46.3 g
Koolhydraat 88.9 g
Eiwit 54.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bak de ciabatta's af (zie verpakking) en snij in hapklare repen.

  4. Rasp de Nazareth-kaas.

  5. Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf er de binnenkant van de fonduepan volledig mee in.

  6. Schil de appel en snij in stukjes. Besprenkel met wat citroensap. Snij de bloemkool in roosjes.

  7. Meng het maïszetmeel met enkele eetlepels bier tot een glad papje.

  8. Bereiding:
  9. Breng de rest van het bier samen met de kippenbouillon aan de kook in een kookpot. Roer er beetje bij beetje de geraspte kaas onder tot alles gesmolten is.

  10. Voeg ook het papje met maïszetmeel al roerend toe tot de kaas gaat binden.

  11. Roer er de mosterd onder en breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout.

  12. Doe de kaas in de fonduepan en zet op tafel boven een zacht vuurtje.

  13. Afwerking:
  14. Zet de ciabattareepjes, de bloemkool en het fruit mee op tafel en dop in de kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bak de ciabatta's af (zie verpakking) en snij in hapklare repen.

  4. Rasp de Nazareth-kaas.

  5. Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf er de binnenkant van de fonduepan volledig mee in.

  6. Schil de appel en snij in stukjes. Besprenkel met wat citroensap. Snij de bloemkool in roosjes.

  7. Meng het maïszetmeel met enkele eetlepels bier tot een glad papje.

  8. Bereiding:
  9. Breng de rest van het bier samen met de kippenbouillon aan de kook in een kookpot. Roer er beetje bij beetje de geraspte kaas onder tot alles gesmolten is.

  10. Voeg ook het papje met maïszetmeel al roerend toe tot de kaas gaat binden.

  11. Roer er de mosterd onder en breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout.

  12. Doe de kaas in de fonduepan en zet op tafel boven een zacht vuurtje.

  13. Afwerking:
  14. Zet de ciabattareepjes, de bloemkool en het fruit mee op tafel en dop in de kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1018 kcal
Vet 46.3 g
Koolhydraat 88.9 g
Eiwit 54.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond

Bekijk het recept digitaal