Kaasschnitzels met lauwe krieltjes-witloofsalade en veldsla
Kaasschnitzels met lauwe krieltjes-witloofsalade en veldsla

Kaasschnitzels met lauwe krieltjes-witloofsalade en veldsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 50.8 g
Suiker 8.3 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 21.9 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in 6 of in 8.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Maak een vinaigrette van 3 eetl. olijfolie, de frambozenazijn, de mosterd, de honing en het knoflook. Kruid met peper en zout.

  6. Hak de cashewnoten grof.

  7. Bereiding:
  8. (20min)

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met hoge rand (of een wok) en bak de krieltjes 5 min.

  10. Voeg het witloof toe en laat 10 min. meebakken. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasschnitzels 6 à 8 min. goudbruin op een matig vuur.

  12. Afwerking:
  13. Meng de vinaigrette onder de veldsla en verdeel over de borden. Serveer er de krieltjes-witloofsalade en de kaasschnitzels bij en bestrooi met de gehakte cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in de lengte in 6 of in 8.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Maak een vinaigrette van 3 eetl. olijfolie, de frambozenazijn, de mosterd, de honing en het knoflook. Kruid met peper en zout.

  6. Hak de cashewnoten grof.

  7. Bereiding:
  8. (20min)

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met hoge rand (of een wok) en bak de krieltjes 5 min.

  10. Voeg het witloof toe en laat 10 min. meebakken. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasschnitzels 6 à 8 min. goudbruin op een matig vuur.

  12. Afwerking:
  13. Meng de vinaigrette onder de veldsla en verdeel over de borden. Serveer er de krieltjes-witloofsalade en de kaasschnitzels bij en bestrooi met de gehakte cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 40.3 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 50.8 g
Suiker 8.3 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 21.9 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal