Kaastaart met clementines voor Sinterklaas
Kaastaart met clementines voor Sinterklaas

Kaastaart met clementines voor Sinterklaas

1 u. 10 min.
Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2648 kj
Energie 633 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 78 g
Suiker 54.8 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 14.2 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 50 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Schil de clementines tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  3. Breek de eieren en roer samen met de room onder de plattekaas tot een gladde massa.

  4. Meng er het vanillepuddingpoeder, de suiker, de vanillesuiker en het vanillearoma onder.

  5. Schik het kruimeldeeg samen met het bakpapier in een taartvorm en verdeel er de kaasvulling over. Schik er de partjes clementine op in de vorm van een hoofdletter S.

  6. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat goed afkoelen voor het serveren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 50 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Schil de clementines tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  3. Breek de eieren en roer samen met de room onder de plattekaas tot een gladde massa.

  4. Meng er het vanillepuddingpoeder, de suiker, de vanillesuiker en het vanillearoma onder.

  5. Schik het kruimeldeeg samen met het bakpapier in een taartvorm en verdeel er de kaasvulling over. Schik er de partjes clementine op in de vorm van een hoofdletter S.

  6. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat goed afkoelen voor het serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2648 kj
Energie 633 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 15.1 g
Koolhydraat 78 g
Suiker 54.8 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 14.2 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g

Bekijk het recept digitaal