- Bewaar

- Bewaar
Kaastaart met koekjeskorst en mandarijntjes
Onze drankensuggesties
andere Bio-time Mexico Een zachte, fijne koffie. 100 % arabica. Deze koffie van biologische teelt komt uit Mexico.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de koekjes en de speculaas: stop ze in een plastic zakje en rol fijn met een deegrol.
-
Smelt de boter en meng ze door de verkruimelde koek.
-
Rasp de schil van de sinaasappel: u hebt 1/2 koffielepel nodig.
-
Pers de sinaasappel uit tot u 1,5 dl vers sap bekomt.
-
Bereiding:
-
Bekleed een taartvorm (23 à 24 cm doorsnede) met een groot vel aluminiumfolie. Plooi de folie ruim over de rand van de vorm.
-
Verdeel de verkruimelde koekjes over de bodem en druk goed aan.
-
Meng de plattekaas met de poedersuiker, 2 eidooiers en de geraspte sinaasappelschil.
-
Week de gelatineblaadjes gedurende enkele minuten in een kom koud water.
-
Breng het sinaasappelsap aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in het hete sap.
-
Roer het sap door de plattekaas en zet het een half uurtje in de koelkast zodat de kaas wat 'lobbig' wordt (dikt).
-
Klop het eiwit stijf en schep het door de kaas. Klop de room stijf en schep eveneens door het kaasmengsel.
-
Spreid de kaas uit over het koekjesdeeg en strijk de bovenkant mooi glad.
-
Laat de taart min. 6 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Til de taart met de folie uit de vorm en schuif ze op een taartschotel. Versier met partjes mandarijn en snij ze in punten. Zeef er eventueel wat poedersuiker over en versier met een muntblaadje.
Onze drankensuggesties
andere Bio-time Mexico Een zachte, fijne koffie. 100 % arabica. Deze koffie van biologische teelt komt uit Mexico.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de koekjes en de speculaas: stop ze in een plastic zakje en rol fijn met een deegrol.
-
Smelt de boter en meng ze door de verkruimelde koek.
-
Rasp de schil van de sinaasappel: u hebt 1/2 koffielepel nodig.
-
Pers de sinaasappel uit tot u 1,5 dl vers sap bekomt.
-
Bereiding:
-
Bekleed een taartvorm (23 à 24 cm doorsnede) met een groot vel aluminiumfolie. Plooi de folie ruim over de rand van de vorm.
-
Verdeel de verkruimelde koekjes over de bodem en druk goed aan.
-
Meng de plattekaas met de poedersuiker, 2 eidooiers en de geraspte sinaasappelschil.
-
Week de gelatineblaadjes gedurende enkele minuten in een kom koud water.
-
Breng het sinaasappelsap aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in het hete sap.
-
Roer het sap door de plattekaas en zet het een half uurtje in de koelkast zodat de kaas wat 'lobbig' wordt (dikt).
-
Klop het eiwit stijf en schep het door de kaas. Klop de room stijf en schep eveneens door het kaasmengsel.
-
Spreid de kaas uit over het koekjesdeeg en strijk de bovenkant mooi glad.
-
Laat de taart min. 6 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Til de taart met de folie uit de vorm en schuif ze op een taartschotel. Versier met partjes mandarijn en snij ze in punten. Zeef er eventueel wat poedersuiker over en versier met een muntblaadje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Bio-time Mexico Een zachte, fijne koffie. 100 % arabica. Deze koffie van biologische teelt komt uit Mexico.