- Bewaar

- Bewaar
Kaastaart met peer en hazelnoten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verkruimel de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Rasp de citroenschil, snij de citroen in 2 en pers 1 citroenhelft.
-
Schil de peren. Snij het vruchtvlees eerst in dunne plakjes en daarna in stukjes. Besprenkel met het citroensap en meng goed.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pannetje en meng met de verkruimelde speculaas, de grofgehakte hazelnoten en 2 eetl. rietsuiker.
-
Leg een vel bakpapier in een springvorm (Ø 26 cm) en bedek met het koekjesmengsel. Druk goed aan met een lepel. Zet de taart bodem 20 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eiwitten stijf en klop de eidooiers los.
-
Meng de verse kaas met de losgeklopte eidooiers, de rest van de rietsuiker, de bloem, de vanillesuiker, de citroenzeste, de stukjes peer en de room. Schep er de eiwitten voorzichtig onder en verdeel over de koekjesbodem.
-
Bak de taart 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen en zet daarna minstens 2 u. in de koelkast. Serveer de kaastaart goed koud.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verkruimel de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Rasp de citroenschil, snij de citroen in 2 en pers 1 citroenhelft.
-
Schil de peren. Snij het vruchtvlees eerst in dunne plakjes en daarna in stukjes. Besprenkel met het citroensap en meng goed.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pannetje en meng met de verkruimelde speculaas, de grofgehakte hazelnoten en 2 eetl. rietsuiker.
-
Leg een vel bakpapier in een springvorm (Ø 26 cm) en bedek met het koekjesmengsel. Druk goed aan met een lepel. Zet de taart bodem 20 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Klop de eiwitten stijf en klop de eidooiers los.
-
Meng de verse kaas met de losgeklopte eidooiers, de rest van de rietsuiker, de bloem, de vanillesuiker, de citroenzeste, de stukjes peer en de room. Schep er de eiwitten voorzichtig onder en verdeel over de koekjesbodem.
-
Bak de taart 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen en zet daarna minstens 2 u. in de koelkast. Serveer de kaastaart goed koud.