Kaastaart met witte chocolade
Kaastaart met witte chocolade

Kaastaart met witte chocolade

1 u. 35 min.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 39.2 g
Koolhydraat 43.7 g
Eiwit 8.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Plet de koekjes fijn en meng met de zachte boter. Verdeel over een springvorm (Ø 28 cm).

  3. Smelt de chocolade au bain-marie (doe de chocolade in een kom en zet in een kookpot met heet water).

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de pitjes uit. Voeg toe aan de room.

  5. Klop de vanilleroom half op.

  6. Bereiding:
  7. Mix de verse kaas samen met de vanilleroom en de suiker tot een gladde massa.

  8. Klop er een voor een ook de eieren onder met de mixer, tot een luchtig geheel.

  9. Roer er de gesmolten chocolade en het bier onder. Giet het mengsel in de springvorm.

  10. Zet de taart ± 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  11. Zet de oven uit en laat de deur lichtjes open. Laat de taart nog ± 30 min. rusten en laat daarna volledig afkoelen in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Dien op en garneer eventueel met wat bosbessen of frambozen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Plet de koekjes fijn en meng met de zachte boter. Verdeel over een springvorm (Ø 28 cm).

  3. Smelt de chocolade au bain-marie (doe de chocolade in een kom en zet in een kookpot met heet water).

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de pitjes uit. Voeg toe aan de room.

  5. Klop de vanilleroom half op.

  6. Bereiding:
  7. Mix de verse kaas samen met de vanilleroom en de suiker tot een gladde massa.

  8. Klop er een voor een ook de eieren onder met de mixer, tot een luchtig geheel.

  9. Roer er de gesmolten chocolade en het bier onder. Giet het mengsel in de springvorm.

  10. Zet de taart ± 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  11. Zet de oven uit en laat de deur lichtjes open. Laat de taart nog ± 30 min. rusten en laat daarna volledig afkoelen in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Dien op en garneer eventueel met wat bosbessen of frambozen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 39.2 g
Koolhydraat 43.7 g
Eiwit 8.4 g

Bekijk het recept digitaal