- Bewaar

- Bewaar
Kaastaart met witte chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Plet de koekjes fijn en meng met de zachte boter. Verdeel over een springvorm (Ø 28 cm).
-
Smelt de chocolade au bain-marie (doe de chocolade in een kom en zet in een kookpot met heet water).
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de pitjes uit. Voeg toe aan de room.
-
Klop de vanilleroom half op.
-
Bereiding:
-
Mix de verse kaas samen met de vanilleroom en de suiker tot een gladde massa.
-
Klop er een voor een ook de eieren onder met de mixer, tot een luchtig geheel.
-
Roer er de gesmolten chocolade en het bier onder. Giet het mengsel in de springvorm.
-
Zet de taart ± 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Zet de oven uit en laat de deur lichtjes open. Laat de taart nog ± 30 min. rusten en laat daarna volledig afkoelen in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Dien op en garneer eventueel met wat bosbessen of frambozen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Plet de koekjes fijn en meng met de zachte boter. Verdeel over een springvorm (Ø 28 cm).
-
Smelt de chocolade au bain-marie (doe de chocolade in een kom en zet in een kookpot met heet water).
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de pitjes uit. Voeg toe aan de room.
-
Klop de vanilleroom half op.
-
Bereiding:
-
Mix de verse kaas samen met de vanilleroom en de suiker tot een gladde massa.
-
Klop er een voor een ook de eieren onder met de mixer, tot een luchtig geheel.
-
Roer er de gesmolten chocolade en het bier onder. Giet het mengsel in de springvorm.
-
Zet de taart ± 50 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Zet de oven uit en laat de deur lichtjes open. Laat de taart nog ± 30 min. rusten en laat daarna volledig afkoelen in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Dien op en garneer eventueel met wat bosbessen of frambozen.