- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw `filet pur' gegratineerd met mozzarella
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de stukken kabeljauw gedurende 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
-
Bereiding:
-
Dep de stukken kabeljauw goed droog. Wentel ze door de bloem.
-
Verwarm intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag) en leg er de stukken kabeljauw in. Laat op een matig vuur 7 min. bakken.
-
Draai de `filet pur' om en laat ook aan de andere kant 7 min. bakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Maak intussen de saus. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan en kleur er de fijngesnipperde knoflookteentjes in.
-
Voeg de tomatenstukjes, de diepgevroren paprikareepjes en de olijven toe. Kruid met basilicum, oregano, zwarte peper en zout. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
-
Schik de stukken kabeljauw `filet pur' in een ovenschotel en giet er de saus over. Strooi er naar smaak gemalen mozzarellakaas over. Zet de schotel in de oven en laat enkele min. kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met deegwaren, bv. linguine of verse tagliatelle.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de stukken kabeljauw gedurende 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven).
-
Bereiding:
-
Dep de stukken kabeljauw goed droog. Wentel ze door de bloem.
-
Verwarm intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag) en leg er de stukken kabeljauw in. Laat op een matig vuur 7 min. bakken.
-
Draai de `filet pur' om en laat ook aan de andere kant 7 min. bakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Maak intussen de saus. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan en kleur er de fijngesnipperde knoflookteentjes in.
-
Voeg de tomatenstukjes, de diepgevroren paprikareepjes en de olijven toe. Kruid met basilicum, oregano, zwarte peper en zout. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
-
Schik de stukken kabeljauw `filet pur' in een ovenschotel en giet er de saus over. Strooi er naar smaak gemalen mozzarellakaas over. Zet de schotel in de oven en laat enkele min. kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien op met deegwaren, bv. linguine of verse tagliatelle.