Kabeljauw `filet pur' gegratineerd met mozzarella
Kabeljauw `filet pur' gegratineerd met mozzarella

Kabeljauw `filet pur' gegratineerd met mozzarella

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 17.4 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 38.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken kabeljauw gedurende 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven).

  3. Bereiding:
  4. Dep de stukken kabeljauw goed droog. Wentel ze door de bloem.

  5. Verwarm intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag) en leg er de stukken kabeljauw in. Laat op een matig vuur 7 min. bakken.

  6. Draai de `filet pur' om en laat ook aan de andere kant 7 min. bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Maak intussen de saus. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan en kleur er de fijngesnipperde knoflookteentjes in.

  8. Voeg de tomatenstukjes, de diepgevroren paprikareepjes en de olijven toe. Kruid met basilicum, oregano, zwarte peper en zout. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.

  9. Schik de stukken kabeljauw `filet pur' in een ovenschotel en giet er de saus over. Strooi er naar smaak gemalen mozzarellakaas over. Zet de schotel in de oven en laat enkele min. kleuren onder de grill.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met deegwaren, bv. linguine of verse tagliatelle.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken kabeljauw gedurende 2 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 7 min. op ontdooistand in de microgolfoven).

  3. Bereiding:
  4. Dep de stukken kabeljauw goed droog. Wentel ze door de bloem.

  5. Verwarm intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan (bij voorkeur met anti-aanbaklaag) en leg er de stukken kabeljauw in. Laat op een matig vuur 7 min. bakken.

  6. Draai de `filet pur' om en laat ook aan de andere kant 7 min. bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Maak intussen de saus. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan en kleur er de fijngesnipperde knoflookteentjes in.

  8. Voeg de tomatenstukjes, de diepgevroren paprikareepjes en de olijven toe. Kruid met basilicum, oregano, zwarte peper en zout. Laat gedurende 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.

  9. Schik de stukken kabeljauw `filet pur' in een ovenschotel en giet er de saus over. Strooi er naar smaak gemalen mozzarellakaas over. Zet de schotel in de oven en laat enkele min. kleuren onder de grill.

  10. Afwerking:
  11. Dien op met deegwaren, bv. linguine of verse tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 17.4 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 38.3 g

Bekijk het recept digitaal