Kabeljauw 'filet pur' met groenteratatouille
Kabeljauw 'filet pur' met groenteratatouille

Kabeljauw 'filet pur' met groenteratatouille

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine en de paprika in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een grote, brede kookpan en laat er het fijngesnipperde knoflookteentje glazig in stoven. Voeg de stukken aubergine en paprika toe, roer goed om en laat 2 à 3 min. bakken.

  5. Doe er de tomatenstukjes bij en kruid met 1 eetl. marjolein, wat tijm en laurier, een flinke snuif paprika, peper en zout. Laat zonder deksel gedurende 5 min. stoven op een vrij hevig vuur.

  6. Schik de diepgevroren kabeljauw 'filet pur' op de groenten en kruid met peper en zout. Zet het deksel schuin op de pan en verlaag het vuur. Laat zo gedurende 20 min. sudderen. Draai halverwege de stukken vis eens om.

  7. Haal de vis uit de pan en schik op een schotel.

  8. Laat de groenteratatouille, al roerend, nog een paar minuten inkoken op een hevig vuur.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met deegwaren (bv. tagliatelle of risone) of rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergine en de paprika in stukken.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een grote, brede kookpan en laat er het fijngesnipperde knoflookteentje glazig in stoven. Voeg de stukken aubergine en paprika toe, roer goed om en laat 2 à 3 min. bakken.

  5. Doe er de tomatenstukjes bij en kruid met 1 eetl. marjolein, wat tijm en laurier, een flinke snuif paprika, peper en zout. Laat zonder deksel gedurende 5 min. stoven op een vrij hevig vuur.

  6. Schik de diepgevroren kabeljauw 'filet pur' op de groenten en kruid met peper en zout. Zet het deksel schuin op de pan en verlaag het vuur. Laat zo gedurende 20 min. sudderen. Draai halverwege de stukken vis eens om.

  7. Haal de vis uit de pan en schik op een schotel.

  8. Laat de groenteratatouille, al roerend, nog een paar minuten inkoken op een hevig vuur.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met deegwaren (bv. tagliatelle of risone) of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 31.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Droge, fruitige rosé uit het Franse zuiden. Bezit een aangename, licht kruidige smaak. Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Dit is een droge witte biowijn met een aangename, fruitige neus en smaak. Zijn uitgesproken aciditeit maakt hem fris.

Bekijk het recept digitaal