- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw in de oven met huisgemaakte tapenade
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Quinta Vista Vinho Regional Lisboa Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep de kabeljauwhaasjes goed droog met keukenpapier. Laat diepgevroren kabeljauw eerst oppervlakkig ontdooien.
-
Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak grof.
-
Hak het knoflookteentje en de peterselieblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Mix het citroensap samen met de andere ingrediënten voor de olijventapenade tot een grove massa. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Besmeer de kabeljauwhaasjes met een laagje tapenade en bestrooi met de grofgehakte rozemarijn.
-
Wikkel elk haasje in 2 sneetjes pancetta. Leg de vis in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Lekker met een zomerse pastasalade, bijvoorbeeld met stukjes tomaat, komkommer en verse groene kruiden zoals basilicum en bieslook.
- Vervang de kabeljauwhaasjes door witte visfilets (koolvis, pangasius enz.). Verminder de baktijd dan met 5 min., want filets zijn vaak dunner dan haasjes. - U kan dit gerecht volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 3 en op het moment zelf in de oven bakken.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Quinta Vista Vinho Regional Lisboa Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dep de kabeljauwhaasjes goed droog met keukenpapier. Laat diepgevroren kabeljauw eerst oppervlakkig ontdooien.
-
Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
-
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak grof.
-
Hak het knoflookteentje en de peterselieblaadjes grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Mix het citroensap samen met de andere ingrediënten voor de olijventapenade tot een grove massa. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Besmeer de kabeljauwhaasjes met een laagje tapenade en bestrooi met de grofgehakte rozemarijn.
-
Wikkel elk haasje in 2 sneetjes pancetta. Leg de vis in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.
-
Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Lekker met een zomerse pastasalade, bijvoorbeeld met stukjes tomaat, komkommer en verse groene kruiden zoals basilicum en bieslook.
- Vervang de kabeljauwhaasjes door witte visfilets (koolvis, pangasius enz.). Verminder de baktijd dan met 5 min., want filets zijn vaak dunner dan haasjes. - U kan dit gerecht volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 3 en op het moment zelf in de oven bakken.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Quinta Vista Vinho Regional Lisboa Portugal