Kabeljauw in de oven met huisgemaakte tapenade
Kabeljauw in de oven met huisgemaakte tapenade

Kabeljauw in de oven met huisgemaakte tapenade

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 0.5 g
Eiwit 32.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de kabeljauwhaasjes goed droog met keukenpapier. Laat diepgevroren kabeljauw eerst oppervlakkig ontdooien.

  3. Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  4. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak grof.

  5. Hak het knoflookteentje en de peterselieblaadjes grof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Mix het citroensap samen met de andere ingrediënten voor de olijventapenade tot een grove massa. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Besmeer de kabeljauwhaasjes met een laagje tapenade en bestrooi met de grofgehakte rozemarijn.

  10. Wikkel elk haasje in 2 sneetjes pancetta. Leg de vis in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.

  11. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Lekker met een zomerse pastasalade, bijvoorbeeld met stukjes tomaat, komkommer en verse groene kruiden zoals basilicum en bieslook.

Tip

- Vervang de kabeljauwhaasjes door witte visfilets (koolvis, pangasius enz.). Verminder de baktijd dan met 5 min., want filets zijn vaak dunner dan haasjes. - U kan dit gerecht volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 3 en op het moment zelf in de oven bakken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dep de kabeljauwhaasjes goed droog met keukenpapier. Laat diepgevroren kabeljauw eerst oppervlakkig ontdooien.

  3. Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  4. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak grof.

  5. Hak het knoflookteentje en de peterselieblaadjes grof.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Mix het citroensap samen met de andere ingrediënten voor de olijventapenade tot een grove massa. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Besmeer de kabeljauwhaasjes met een laagje tapenade en bestrooi met de grofgehakte rozemarijn.

  10. Wikkel elk haasje in 2 sneetjes pancetta. Leg de vis in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.

  11. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Lekker met een zomerse pastasalade, bijvoorbeeld met stukjes tomaat, komkommer en verse groene kruiden zoals basilicum en bieslook.

Tip

- Vervang de kabeljauwhaasjes door witte visfilets (koolvis, pangasius enz.). Verminder de baktijd dan met 5 min., want filets zijn vaak dunner dan haasjes. - U kan dit gerecht volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 3 en op het moment zelf in de oven bakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 0.5 g
Eiwit 32.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Wijn Quinta Vista Vinho Regional Lisboa Portugal

Bekijk het recept digitaal