Kabeljauw in mosterdsaus met wortelen en spekjes
Kabeljauw in mosterdsaus met wortelen en spekjes

Kabeljauw in mosterdsaus met wortelen en spekjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 21 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 45.8 g
Suiker 14 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 43 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes volledig ontdooien en dep droog.

  4. Hak de blaadjes basilicum grof.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snij de wortelen in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm breed.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de wortelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en haal uit de kookpot.

  10. Bak de spekblokjes 5 min. in dezelfde kookpot. Voeg de wortelen, de honing en het basilicum toe. Kruid met peper.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kabeljauwhaasjes 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Blus met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Meng er de mosterd onder.

  12. Afwerking:
  13. Lepel wat mosterdsaus over de vis. Serveer met de aardappelen en de wortelen met spekjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 100 g wortelen. Snij in blokjes. 2 Kook of stoom de aardappelen en de wortelen 20 min. gaar. Voeg 5 min. voor het einde 30 g kabeljauwhaasje en 1 takje basilicum toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes volledig ontdooien en dep droog.

  4. Hak de blaadjes basilicum grof.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Snij de wortelen in staafjes van 4 cm lang en 1/2 cm breed.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook intussen de wortelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en haal uit de kookpot.

  10. Bak de spekblokjes 5 min. in dezelfde kookpot. Voeg de wortelen, de honing en het basilicum toe. Kruid met peper.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kabeljauwhaasjes 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Blus met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel. Meng er de mosterd onder.

  12. Afwerking:
  13. Lepel wat mosterdsaus over de vis. Serveer met de aardappelen en de wortelen met spekjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 100 g wortelen. Snij in blokjes. 2 Kook of stoom de aardappelen en de wortelen 20 min. gaar. Voeg 5 min. voor het einde 30 g kabeljauwhaasje en 1 takje basilicum toe. Giet af. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 563 kcal
Vet 21 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 45.8 g
Suiker 14 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 43 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Domaine Boyar Chardonnay- Sauvignon Blanc Bulgarije

Bekijk het recept digitaal