- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw met aardappelkorstje en gembersaus
Onze drankensuggesties
Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' - Domaine Reverdy Riesling `Réserve' - A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 20 min.
-
Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Kruid elk haasje met peper en zout, en snij in 2 stukken.
-
Snij de prei en de wortelen in stukken van ± 8 cm. Snij de prei en de wortelen daarna in de lengte in 2 of 4.
-
Snipper de peterselie en de sjalotten fijn. Rasp de gember.
-
Schil de aardappel en rasp fijn. Meng met de panko en de peterselie. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
35 min.
-
Schik de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er het aardappelmengsel over. Zet ± 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een grote kookpot en bak de stukken prei en wortel 5 min. Overgiet met de visbouillon en laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Doe de geraspte gember, de sjalotten en de wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat volledig verdampen. Voeg de room toe en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de stukken prei en wortel naast elkaar op het bord. Verdeel er de saus rond en leg er een kabeljauwhaasje bovenop.
Lekker met zelfgemaakte parmezaankoekjes: rasp wat parmezaan fijn. Schik de geraspte kaas in hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ± 10 min. goudbruin in de oven op 180 °C. Laat afkoelen en schik op de vis.
Onze drankensuggesties
Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' - Domaine Reverdy Riesling `Réserve' - A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 20 min.
-
Laat diepgevroren kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog. Kruid elk haasje met peper en zout, en snij in 2 stukken.
-
Snij de prei en de wortelen in stukken van ± 8 cm. Snij de prei en de wortelen daarna in de lengte in 2 of 4.
-
Snipper de peterselie en de sjalotten fijn. Rasp de gember.
-
Schil de aardappel en rasp fijn. Meng met de panko en de peterselie. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
35 min.
-
Schik de kabeljauwhaasjes naast elkaar in een ovenschaal en verdeel er het aardappelmengsel over. Zet ± 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een grote kookpot en bak de stukken prei en wortel 5 min. Overgiet met de visbouillon en laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Doe de geraspte gember, de sjalotten en de wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat volledig verdampen. Voeg de room toe en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Schik de stukken prei en wortel naast elkaar op het bord. Verdeel er de saus rond en leg er een kabeljauwhaasje bovenop.
Lekker met zelfgemaakte parmezaankoekjes: rasp wat parmezaan fijn. Schik de geraspte kaas in hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ± 10 min. goudbruin in de oven op 180 °C. Laat afkoelen en schik op de vis.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' - Domaine Reverdy Riesling `Réserve' - A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr